Στάσεις Πολιτισμού

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2017 12:18

Σύντομα και περιεκτικά τα πολιτιστικά δρώμενα στη Λάρισα και στα περίχωρα. Η στήλη "Στάσεις Πολιτισμού" όπως δημοσιεύεται καθημερινά στην έντυπη έκδοση της "Ε".


Επιμέλεια : Νατάσα Πολυγένη. Επικοινωνία: natasa@eleftheria.gr

 

Έκθεση του Χρήστου Σαμαρά

Έργα του γνωστού ζωγράφου Χρήστου Γ. Σαμαρά θα φιλοξενήσει η Art Gallery Μαργώνη στη Λάρισα, από 24 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα. Ο Χρήστος Σαμαράς γεννήθηκε στη Τσαριτσάνη Ελασσόνας το 1940. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήρι του Γιάννη Παππά με διακρίσεις στη σύνθεση και στο γυμνό. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις από το 1972 με τελευταία το 2015 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Φιλοτέχνησε τον ανδριάντα του Νικοτσάρα και την προτομή του Χριστόφορου Περραιβού στην Ελασσόνα. Την προτομή του Άνθιμου Ολυμπιώτη και του Μητροπολίτη Αγαθάγγελου στο Λειβάδι Ελασσόνας. Τις προτομές του Μακεδονομάχου Γιάννη Μπομπαρά στη Πτολεμαΐδα και του Παπαϊωάννου στη Καρυά Ολύμπου, καθώς και ιδιωτικές. Από το 1978 έως το 2008 υπηρέτησε στην ΙΕ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Λάρισας ως μουσειακός γλύπτης. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα.

 

Διεθνές βραβείο ποίησης

στον Δημήτρη Κρανιώτη

*Με το διεθνές βραβείο "International Bogdani Prize" για την ποίηση για το 2017 τιμήθηκε ο Λαρισαίος ποιητής και γιατρός Δημήτρης Π. Κρανιώτης από τον διεθνή λογοτεχνικό οργανισμό "International Writers Association Peter Bogdani", που εδρεύει στο Βέλγιο και στο Κόσσοβο. Η επίσημη τελετή απονομής έγινε στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα στις 17 Φεβρουαρίου.

«Ο Πατέρας» στο Θέατρο Τεχνών

*Πρεμιέρα κάνει μεθαύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ το «Θέατρο Τεχνών» Λάρισας, με το κλασικό αριστούργημα του Στριντμπεργκ «Ο Πατέρας» με τον σκηνοθέτη-ηθοποιό Γιώργο Βούρο να πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο και να σκηνοθετεί ταυτόχρονα την παράσταση.     «Ο Πατέρας», θα ξεκινήσει με τρείς αρχικά παραστάσεις, γι΄ αυτή την εβδομάδα της Αποκριάς. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 23/2, ώρα 9  με λαϊκή γενική είσοδο: 5€, (όπως άλλωστε και για κάθε Πέμπτη, στη συνέχεια), την Παρασκευή 24/2, ώρα 9 μ.μ και ειδικά γι΄ άυτό το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, με απογευματινή στις 7 μ.μ.

Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι, κανονικό 8€ και Μαθητικό, παιδικό-φοιτητικό και ανέργων 5€.

Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες, καθημερινά πρωϊ: 10 - 2 & το απόγευμα: 6 - 9  στο  τηλ: 2410-534313.

Λίγα λόγια για το έργο : 

….«Ο πατέρας» είναι μια θανάσιμη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ίλαρχο Άντολφ, στρατιωτικό και σεβαστό επιστήμονα, και τη σύζυγό του Λάουρα σχετικά με την ανατροφή και μόρφωση της κόρης τους Βέρθας. Η υπόθεση παίρνει πολύ σοβαρή τροπή όταν η Λάουρα «υποβάλλει» στον άντρα της την ιδέα πώς μπορεί να μην είναι αυτός ο φυσικός πατέρας. Μέσα στη δίνη της αμφιβολίας και του πάθους, ο Άντολφ οδηγείται στην παραφροσύνη…..!!!

Info:

Παραγωγή - Χώρος:  «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ»-ΛΑΡΙΣΑΣ (Τηλ: 2410-534313)

e-mail:  theatrotexnon1@yahoo.gr Παίζουν επίσης με σειρά εμφάνισης, οι ηθοποιοί:

Δημήτρης Φωτίου, Βάνα Καταραχιά, Ειρήνη Σιδηροπούλου, Μαρία Μπουρπούλα, Γιάννης Τσιαλτας, Σπύρος κεντρας.

Ομαδική έκθεση «Επί 3»

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30μ.μ.  στον εκθεσιακό χώρο του Μύλου του Παππά, εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση «Επί 3», όπως προκύπτει από τη δημιουργική σύμπραξη τριών δημιουργών: Άννυς Αρχιμανδρίτου, Βασιλικής Μπασδέκη και Καλλιόπης Λάκκα.  Με πρώτη ύλη τον πηλό, την πέτρα και το γυαλί δημιουργούν έργα βασισμένα στις αριθμητικές συνέχειες, τον ανθρωποκεντρισμό και τη δύναμη  της διαφορετικότητας.  Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και την ομάδα «Νόον Έγνω» και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαρτίου 2017.  Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι καθημερινά 10 το πρωί έως 10 το βράδυ (εκτός Κυριακής).

Παρουσίαση βιβλίου της Μ. Αράπκουλε

*Στο θέατρο ΟΥΗΛ θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Μαρίας Αράπκουλε «Ποιος κλέβει την ευτυχία», το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών νομού Λάρισας Δέσποινα Θεοδώρου και ο λογοτέχνης Μόσχος Λαγκουβάρδος. Αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι κ.κ. Άρτεμη Καρανικόλα – Σιαπογιάννη γραμματέας του Συλλόγου Μικρασιατών, Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου ιατρός – λογοτέχνης και Λιάνα Τριανταφύλλου φιλόλογος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Μαριάνθη Δίχρη.  

Χορός και μουσική

 στο Εργαστήρι Ζωής

*Ο χορός και η μουσική βρήκαν φέτος τη δική τους θέση στο Εργαστήρι Ζωής, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας ως ένα πιλοτικό και πρωτότυπο πρόγραμμα, που προωθεί τη σύγχρονη αντίληψη για τις πρακτικές και τις μεθόδους της πρόληψης. Τα εργαστήρια γίνονται κάθε απόγευμα Τρίτης και Παρασκευής στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στη Μανωλάκη 11 και απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους (6-16 ετών) υπό το συντονισμό και τη δημιουργική συνεργασία της καθηγήτριας χορού και Θεατρολόγου Δέσποινας Μπουνίτση, της Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας Μαίρης Νταφούλη και της Κοινωνικής Λειτουργού Αντωνίας Τσαντήλα.  Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας: 2410 555935.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass