ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΔΙΝΟΥ

«Εκουατόρια», μια αληθινή ιστορία ουτοπίας

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 10:16

Το βιβλίο του Μιχάλη Μοδινού «Εκουατόρια» θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ. στο δημοτικό θέατρο ΟΥΗΛ. Ο Μιχάλης Μοδινός, τοπογράφος μηχανικός, χωροτάκτης, περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος και ταξιδευτής,

έγραψε ένα μυθιστόρημα για το μυστήριο των πηγών του Νείλου και μια αληθινή ιστορία ουτοπίας για ένα κράτος διαφυλετικό, που στήθηκε στην περιοχή των μεγάλων λιμνών στο κέντρο της Αφρικής, στον ύστερο 19ο αιώνα και ενώ είχε αρχίσει η αποικιοποίηση της με τις αναπότρεπτες γεωπολιτικές συγκρούσεις και την έλευση κάθε λογής τυχοδιωκτών, δουλεμπόρων, εξερευνητών, ιεραποστόλων κ.ά. Είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που αναδεικνύει και σύγχρονα θέματα, όπως η σύγκρουση φύσης και πολιτισμού, επιστήμης και πρωτογονισμού, παράδοσης και προόδου. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Βαρβάρα Παναγιωτίδου, Δρ. Βιολογίας και ο Θωμάς Ψύρρας, φιλόλογος-συγγραφέας. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το σωματείο για το περιβάλλον και τον πολιτισμό «ΔΡΥΑΣ», ο σύλλογος «Φίλοι του Πηνειού και του παραποτάμιου Πολιτισμού», οι εκδόσεις Καστανιώτης και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass