Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Είμαι στοιχειωμένος με το Θεσσαλικό Θέατρο»

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 22:18

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Ο αντιδήμαρχος κ. Πάνος Σάπκας, η πρόεδρος του Θεσσαλικού κ. Βιβή Τσεκούρα και η ψυχή του Θεσσαλικού Θεάτρου ο Κώστας Τσιάνος βρέθηκαν ξανά μαζί. Αφορμή η τελευταία παράσταση του Φεστιβάλ

Θεατρικής Άνοιξης, που φέρει τη σφραγίδα του Κώστα Τσιάνου και τον τίτλο «Ζωή Χαρισάμενη». Το νέο αυτό έργο του Κώστα Τσιάνου που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές όπου και αν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, θα παιχτεί στο Θέατρο του Μύλου την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου με την Αγγελική Λεμονή ως πρωταγωνίστρια. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το πρωί, ο αντιδήμαρχος κ. Πάνος Σάπκας, τόνισε ότι πρόκειται για μια συγκινητική και όμορφη συνάντηση, με τον Κώστα Τσιάνο, που δεν θα μπορούσε να λείπει από το θεατρικό φεστιβάλ που ο ίδιος εμπνεύστηκε. Εκφράζοντας την πεποίθησή του, ότι οι παραστάσεις θα πάνε καλά, απηύθυνε κάλεσμα στο θεατρόφιλο κοινό να αγκαλιάσει το έργο. Από την πλευρά της η πρόεδρος του Θεσσαλικού κ. Βιβή Τσεκούρα, σημείωσε ότι η ψυχή του θεσσαλικού, ο Κώστας Τσιάνος δεν θα μπορούσε να λείπει από τον θεσμό που ο ίδιος δημιούργησε. «Το Θεσσαλικό Θέατρο οφείλει τα μέγιστα στον Κώστα Τσιάνο. Η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει με ένα εξαιρετικό έργο και τη συγκλονιστική ερμηνεία της Αγγελικής Λεμονή, σε μια παράσταση όπου ο «μαέστρος» Κώστας Τσιάνος προσφέρει συγκίνηση και αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά.

Εξαιρετικά συγκινημένος και ο Κώστας Τσιάνος, που με βουρκωμένα μάτια και τρεμάμενη φωνή, δήλωσε ότι αισθάνεται ότι το έργο του «Ζωή Χαρισάμενη» ουσιαστικά κάνει πρεμιέρα από τη Λάρισα. «Μπορεί οι παραστάσεις να δόθηκαν στην Αθήνα να στέφθηκαν με επιτυχία και οι κριτικές που γράφτηκαν να είναι διθυραμβικές, όμως η μεγάλη μου αγωνία είναι να δω αν θα το αγκαλιάσει το θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας. Εξάλλου, το έργο αυτό προοριζόταν για το Θεσσαλικό. Πάνω από 30 χρόνια το υπηρετώ και αισθάνομαι στοιχειωμένος με αυτό το θέατρο» σχολίασε ο κ. Τσιάνος.

Αναφερόμενος στο έργο και στην επιλογή της Αγγελικής Λεμονή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σημείωσε: « «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και συγκινημένος που η παράσταση με το έργο μου «ΖΩΗ…χαρισάμενη» θα παιχτεί στην πόλη μου. Εδώ είναι η πατρίδα μου, εδώ και το «Θεσσαλικό Θέατρο» που το στήριξα με όλες τις δυνάμεις μου. Η μακρόχρονη αυτή θητεία είναι για μένα ό,τι πολυτιμότερο συνέβη στη θεατρική μου πορεία και περισσότερο στη ζωή μου.

Το έργο και η παράσταση είναι αποτέλεσμα αυτής της θητείας. Είναι γεννημένο από την ταυτότητα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία που καταφέραμε να δώσουμε στο «Θεσσαλικό Θέατρο» όσοι εργαστήκαμε γι΄αυτό. Το έργο μου βρήκε την ιδανική ερμηνεύτρια στην απίστευτη Αγγελική Λεμονή. Αν δεν την συναντούσα δεν θα το ανέβαζα. Είναι ένα σπάνιο τάλαντο και χαίρομαι που της δόθηκε η ευκαιρία να το δείξει περίτρανα σε δική μου παράσταση και έργο. Το λιτό αλλά πολυσήμαντο σκηνικό και τα κοστούμια είναι έργο της Μαίρης Τσαγγάρη και οι φωτισμοί του Νίκου Μπονάρου. Πολλές ευχαριστίες οφείλω στους αδερφούς Τάγαρη που είναι οι παραγωγοί της παράστασης. Διάβασαν το έργο και με ενθάρρυναν να το ανεβάσω».

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

H Zωή, η ηρωίδα του έργου, πέρασε «Δια Πυρ(αι) ός και σιδήρου» από τη μέρα που την βρήκαν νεογέννητη σαν «πεταμένο σκατό» στο κατώφλι κάποιου χωριάτικου σπιτιού. Πότε από δω, πότε από κει κατέληξε, πάμφτωχη κι αγράμματη, παραδουλεύτρα σε οίκο ανοχής.

Αστεφάνωτη και με παιδιά νόθα έζησε μια «Ζωή…χαρισάμενη» ανάμεσα σε πόρνες, σωματέμπορους, μαυραγορίτες, προδότες και μ΄όλα τ΄αποβράσματα της κοινωνίας. Γνώρισε τη δικτατορία του Μεταξά, τον πόλεμο, την κατοχή, τον εμφύλιο σπαραγμό και όλη τη ζοφερή μετεμφυλιακή περίοδο.

Σε μια Ελλάδα εξαθλιωμένη πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, κατόρθωσε με το παντοδύναμο μητρικό της ένστικτο να μεγαλώσει και να αποκαταστήσει μόνη τα παιδιά της. Έχοντας έμφυτο το αίσθημα της αυταπάρνησης, της γενναιοψυχίας και του αυτοσαρκασμού βγήκε νικήτρια στη ζωή και τελικά αναδεικνύεται πρόσωπο ιερό, σεβαστό, όπως τόσες και τόσες γυναίκες που βίωσαν κι αυτές μια «Ζωή …χαρισάμενη!».

Για τις παραστάσεις του έργου στο «Θέατρο του Μύλου», άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων στα γραφεία του «Θεσσαλικού Θεάτρου» Τηλ. 2410-533417.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass