ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΝΤΑΡΑΚΗ, «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ»

Εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί προβληματισμοί…

* Από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 07 Απρ 2017 10:24

Παρουσίαση βιβλίου της Σοφίας Κανταράκη για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με τίτλο "Κοινωνίας δρώμενα στον Παπαδιαμάντη. Ζητήματα κοινωνικού και εκπαιδευτικού προβληματισμού", πραγματοποιήθηκε χθες, από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Λάρισας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Το βιβλίο παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Οικονόμου και την εκδήλωση συντόνισε η Αθηνά Καραλοπούλου, φιλόλογοι - μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Λάρισας.

Το βιβλίο σχολιάζει πρωτότυπα αποσπάσματα από διάφορα διηγήματα του πεζογράφου που αφορούν σε κοινωνικά αλλά και εκπαιδευτικά θέματα. Προσπαθεί να εξομοιώσει τη μακρινή εκείνη πραγματικότητα και τα προβλήματα που απασχολούσαν την κοινωνία με το σήμερα. Επισημαίνει τον τρόπο που ο συγγραφέας στηλιτεύει αλλά και αναδεικνύει παράλληλα κοινωνικά ζητήματα που έχουν μια διαχρονικότητα και ένα άρωμα που δεν εξατμίζεται. Σχολιάζονται οι γυναίκες και η συμπεριφορά τους στην κοινωνία της Σκιάθου, η αθλιότητα της πολιτικής κατάστασης και ο εκμαυλισμός των ηθών, εκλογικά ήθη και έθιμα της εποχής, η κοινωνική διαφθορά και η έξαρση του φανατισμού και των μικροκομματικών διαφορών που διχάζουν την κοινωνία και η έλλειψη πολιτικής συνείδησης. Σημαντικό μέρος του βιβλίου αναφέρεται στη φυσιολατρία του συγγραφέα και ειδικά στο δέσιμο του με τη φύση του νησιού.

Η Σοφία Δ. Κανταράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκιάθο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Ιστορίας – Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Μ.Α) στη Βυζαντινή Ιστορία από το ΙΑΚΑ Θεσσαλίας.

Υπηρετεί στη μέση εκπαίδευση. Έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Παιδείας και τον θεσμό «Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση» στον διαγωνισμό i-create. Έλαβε εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις σε ευρωπαϊκά διασχολικά προγράμματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass