Ο ΦΙΓΚΑΡΟ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ «ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ» ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Σήμερα «Γάμος» γίνεται!

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 14:43
Άγχος, αγωνία, κέφι και ενθουσιασμός για τους Γάμους του Φίγκαρο που ανεβαίνουν σήμερα στη Λάρισα Άγχος, αγωνία, κέφι και ενθουσιασμός για τους Γάμους του Φίγκαρο που ανεβαίνουν σήμερα στη Λάρισα

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας θα τελεστούν «Οι Γάμοι του Φίγκαρο».

Η αριστουργηματική όπερα του Μότσαρτ ανεβαίνει από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη, με τη συμμετοχή σολιστών που διαγράφουν λαμπρή καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η Μυρτώ Παπαθανασίου, η Μυρσίνη Μαργαρίτη, η Δώρα Μπάκα, ο Μάριος Σαραντίδης, ο Αρκάδιος Ρακόπουλος, η Κατερίνα Οικονόμου, ο Γιάννης Κουκουτάρας ο Αστέριος Τσέτσιλας, η Δέσποινα Πούρικα , ο Απόλλωνας Δέλλιος, «υπογράφουν» την επιτυχία της παράστασης. Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα, με το άγχος και την αγωνία να χτυπούν κόκκινο, ορισμένοι από τους βασικούς συντελεστές μιλούν στην «Ε» για τη συμμετοχή τους στο ανέβασμα της συγκεκριμένης όπερας.

Ο «Φίγκαρο» Μάριος Σαραντίδης, σχολιάζει: «Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που κάνω το ντεμπούτο μου ως Φίγκαρο στους Γάμους του Φίγκαρο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας δίπλα σε πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες και πλέον φίλους, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονται από τη Λάρισα. Συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν και στους "ιθύνοντες" αυτής της πρωτοβουλίας ν' ανέβει ένα έργο- σταθμός της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας. Αλφαβητικά Θα ήθελα να αναφέρω όλους τους τραγουδιστές: Μυρσίνη Μαργαρίτη, Δώρα Μπάκα, Κατερίνα Οικονόμου, Μυρτώ Παπαθανασίου, Δέσποινα Πουρίκα και Απόλλωνα Δέλλιο, Γιάννη Κουκουτάρα, Αρκάδιο Ρακόπουλο και Αστέριο Τσετσίλα. Είναι μια ξεχωριστή συγκυρία να τραγουδάς έναν τόσο απαιτητικό ρόλο πλάι σε εξαιρετικά ταλαντούχους συναδέλφους και να "γεννάς" ένα διαμάντι υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Λαμπρούλη και υπό την μουσική διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη αλλά να μην ξεχάσω και την ορχήστρα καθώς και την χορωδία που είναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς. Η οργάνωση είναι αξιοθαύμαστη και θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός ότι πρώτη φορά εμφανίζομαι στην Λάρισα και δηλώνω γοητευμένος παρατηρώντας πόσο άφθονο καλλιτεχνικό προϊόν έχει η Λάρισα να παρουσιάσει και εύχομαι να υλοποιηθεί σύντομα η περάτωση της κατασκευής της Όπερας για να μπορέσουν ακόμα πιο πολλοί καλλιτέχνες να εμφανιστούν στο Λαρισαϊκό κοινό».

 Η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, «Το ανέβασμα των "Γάμων του Φιγκαρο" στη Λάρισα είναι για μένα για πολλούς λόγους σημαντικό. Πρώτα απ' όλα ο ρόλος της Σουζάνα, αν και τεράστιος και απαιτητικός είναι αγαπημένος μου ρόλος και χαίρομαι πολύ που έχω την ευκαιρία να τον παρουσιάσω στην πατρίδα μου. Πέρα απ' αυτό όμως το να βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα κάτι τόσο δύσκολο και που το προετοιμάζουμε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο με όλους τους συνεργάτες είναι για μένα υπέροχο. Δουλέψαμε όλοι μαζί σαν ομάδα δίνοντας όλοι ιδέες και λύσεις για το καλύτερο. Το να βρίσκομαι με τόσους εκλεκτούς συναδέλφους και φίλους στη σκηνή και πίσω από αυτήν είναι πραγματική χαρά ενώ θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η πόλη μας μπορεί να στηρίξει μια τέτοια παραγωγή κυρίως με Λαρισαίους καλλιτέχνες! Εύχομαι να υπάρξει και συνέχεια!»

Η μεσόφωνος Δώρα Μπάκα αναφέρει «Πλησιάζοντας στην πρεμιέρα της όπερας «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» στο ΔΩΛ κι ακούγοντας για τη μεγάλη απήχηση που έχει ήδη αυτή η παραγωγή -καθώς τα εισιτήρια έχουν γίνει ανάρπαστα- συνειδητοποιώ αφ’ ενός ότι ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα χάρη στην κοπιαστική δουλειά, την υπερπροσπάθεια – τολμώ να πω - , το μεράκι και τον επαγγελματισμό μιας ομάδας ανθρώπων, και αφετέρου, τη δίψα του κοινού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής για τη μουσική και το θέατρο. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την επιτυχία του εγχειρήματος. Οι συντελεστές, τόσο εκείνοι επί σκηνής όσο κι αυτοί που φρόντισαν για ότι υπάρχει και συμβαίνει σ’ αυτή, δουλέψανε με κέφι και όραμα ώστε το θέαμα που θα απολαύσει το κοινό να είναι υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση θα γελάσουν , θα συγκινηθούν, σίγουρα κάποιες στιγμές θα ταυτιστούν με τους ήρωες της και αυτοί που θα βρεθούν για πρώτη φορά σε παράσταση όπερας θα εκπλαγούν ευχάριστα».

Ο βαρύτονος Αρκάδιος Ρακόπουλος αναφέρει «Οι γάμοι του Φίγκαρο είναι μια πολύ επίκαιρη υπόθεση για τις ζωές όλων των ανθρώπων. Αποτελεί τιμή να συμπρωταγωνιστώ με παγκόσμιας καριέρας καλλιτέχνες της όπερας και με πάθος ψυχής να ερμηνεύσουμε το κορυφαίο αυτό δημιούργημα της μεγαλοφυΐας του Μότσαρτ».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η υπόθεση στην κωμική όπερα «Οι γάμοι του Φίγκαρο» εκτυλίσσεται στη Σεβίλλη του 18ου αιώνα. Έρωτες και παρεξηγήσεις, που θα έχουν αίσιο τέλος. Ο Φίγκαρο και η Σουζάνα κάνουν σχέδια για το γάμο τους. Όλα, όμως, θα αρχίσουν να μπλέκονται, αφού το γαϊτανάκι του έρωτα θα γίνει ένα παιχνίδι στο οποίο θα «παίξουν», εκτός από τον Φίγκαρο και τη Σουζάνα, ο κόμης, η σύζυγός του, ο νεαρός ακόλουθος Κερουμπίνο και η Μπαρμπαρίνα. Στο τέλος, και τα τρία ζευγάρια θα γίνουν ευτυχισμένα και θα γιορτάσουν τους γάμους. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Λαμπρούλης, τη σκηνογραφία η Δήμητρα Εξάρχου, τα κοστούμια η Ελένη Ψύρρα, τις χορογραφίες η Έλλη Νταϊλιάνη, το φωτισμό ο Γιάννης Χατζηαντωνίου. Στην 30μελή χορωδία της όπερας συμμετέχουν μέλη της ανδρικής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, του γυναικείου φωνητικού συνόλου του Δ.Ω.Λ. InDonnation, της μικτής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου, και μονωδοί. Τη φωνητική προετοιμασία των χορωδών επιμελείται η Μαρία Ρουκά και τη μουσική διδασκαλία ο Χρήστος Κτιστάκης. Θα δοθούν μόνο τρεις παραστάσεις σήμερα Σάββατο, την Τρίτη 25 και την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ. Η προπώληση συνεχίζεται: σήμερα Σάββατο 12 μ. – 2 μ.μ. και 5:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ., Δευτέρα 24 Απριλίου, 9 π.μ. – 1 μ.μ. και 7 μ.μ. – 9 μ.μ., Τρίτη 25 Απριλίου 9 π.μ. -1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 7:30 μ.μ., Τετάρτη 26 Απριλίου 9 π.μ. – 1 μ.μ. και 7 μ.μ. – 9 μ.μ., Πέμπτη 27 Απριλίου 9 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 7:30 μ.μ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410536886 και 531960.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass