ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Αστείρευτη πηγή γνώσης το βιβλίο

Δημοσίευση: 25 Απρ 2017 12:30

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, που ήταν την περασμένη Κυριακή, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας άνοιξε χθες το απόγευμα τις πόρτες της στο κοινό της πόλης με μια εκδήλωση για τη σημασία της φιλαναγνωσίας, το ρόλο του βιβλίου και των βιβλιοθηκών.

Η συγγραφέας κ. Βάσα Σολωμού – Ξανθάκη, η δημοσιογράφος- συγγραφέας κ. Χριστίνα Πουλίδου και η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης- βιβλιοθηκονόμος κ. Γεωργία Τσιάνα, αναφέρθηκαν στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι βιβλιοθήκης σήμερα αλλά και πόσο σημαντική είναι η συστηματική προώθηση της ανάγνωσης.

«Το βιβλίο είναι η αστείρευτη πηγή γνώσης, το εργαλείο της δουλειάς, η πυξίδα της κριτικής σκέψης. Το διάβασμα εξευγενίζει το πνεύμα, ακονίζει τη σκέψη» τονίστηκε σε γενικές γραμμές από τις εισηγήτριες, ενώ αναφορικά με το ρόλο των βιβλιοθηκών επισημάνθηκε ότι οι βιβλιοθήκες σήμερα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και τροφοδοτεί τον κόσμο με πνευματική πληροφόρηση. Η βιβλιοθήκη είναι η πύλη που οδηγεί στη γνώση και συμβάλλει στην πολιτιστική εξέλιξη του ατόμου και των κοινωνικών ομάδων. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση συντόνιζε ο κ. Δημήτρης Κατσαούνης, εκπαιδευτικός – αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass