ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η «Οδύσσεια» του Καζαντζάκη στη Λάρισα

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2017 12:29

Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και μικτής τεχνικής αφιερωμένα στο σπουδαίο Έλληνα λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη φιλοξενούνται από χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Η περιοδική έκθεση «Σπουδή στην Οδύσεια», καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και αποφοίτων και φοιτητών της κατεύθυνσης Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υπό την επιμέλεια του καθ. Έκτορα Παπαδάκη εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στη Λάρισα, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης για να τιμήσει τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Σκοπός της έκθεσης είναι η ποικιλότροπη αποτύπωση της εμβληματικής μορφής του Ν. Καζαντζάκη, αλλά και η συμβολή στην προβολή του έργου του μέσα από τη ματιά των σύγχρονων δημιουργών.

Η «Σπουδή στην Οδύσεια» περιλαμβάνει 25 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και μικτής τεχνικής που έχουν δημιουργηθεί με βάση τα εννοιολογικά και πραγματολογικά στοιχεία μίας λέξης που ο κάθε εικαστικός έχει επιλέξει από την «Οδύσεια» του Ν. Καζαντζάκη. Η ιδιαιτερότητα των λέξεων αυτών είναι πως είναι αθησαύριστες, μιας και δεν βρίσκονται σε κανένα λεξικό. Έτσι, συγκροτείται ένα αποτέλεσμα, όπου τα έργα της έκθεσης με τις επιλεγμένες λέξεις αρθρώνουν ένα συλλογικό «Αλφαβητάρι» από το Α έως το Ω. Η έκθεση συμπληρώνεται με προσωπογραφίες του Νίκου Καζαντζάκη, είτε πίνακες είτε γλυπτά πορτρέτα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σχετικά με τον «ανατρεπτικό» Νίκο Καζαντζάκη. Η έκθεση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και το Μουσείο Καζαντζάκη και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 4 Ιουνίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass