ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο μαγικός κόσμος του κουκλοθεάτρου

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2017 16:17

Με τις περιπέτειες του «Αγησίλαγου» άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και o Δημοτικός Κουκλοθίασος

«Τιριτόμπα», έως τις 28 Μαΐου στο Μύλο του Παππά.

Περιλαμβάνει, παραστάσεις κουκλοθεάτρου για παιδιά αλλά και για ενήλικες, τσίρκο… ψύλλων, παραστάσεις δρόμου, συναυλία με κούκλες και ηθοποιούς, παραμύθια επί σκηνής, κουκλοθέατρο στα αγγλικά, παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μαθητών με θέμα το κουκλοθέατρο, παραστάσεις νηπίων, ξεναγήσεις στο Μουσείο Κούκλας, προβολές παλαιότερων παραστάσεων του Τιριτόμπα και αφιέρωμα στους δημιουργούς του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου, με παράλληλη έκθεση κούκλας και προβολή βίντεο από το αρχείο του Κουκλοθίασου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών διαμορφώνεται ως εξής:

Σήμερα Δευτέρα 22 Μαΐου

-6μ.μ. Αφιέρωμα στους δημιουργούς του Δημοτικού Κουκλοθίασου «Τιριτόμπα» - Σοφία Φουτζοπούλου και Κώστας Χατζηανδρέου. Προβολή βίντεο με αρχεία, φωτογραφίες και αμέτρητες αναμνήσεις.

-6.30μ.μ. Προβολή παλαιότερης παράστασης του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Παίζουν : Σοφία Φουτζοπούλου – Κώστας Χατζηανδρέου

-7.30μ.μ. Προβολή νεότερης παράστασης του « Τιριτόμπα» έτους 2014- 2015

«Τα τρία Δώρα». Παίζουν : Φωτεινή Καλούδη, Λήδα Ντούρου

Στον χώρο της σκηνής θα λειτουργεί θεματική έκθεση Κούκλας των παραστάσεων προβολής. Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 23 Μαΐου

-6μ.μ. Αφιέρωμα στους δημιουργούς του Δημοτικού Κουκλοθίασου «Τιριτόμπα» Σοφία Φουτζοπούλου και Κώστας Χατζηανδρέου. Προβολή βίντεο με αρχεία, φωτογραφίες και αμέτρητες αναμνήσεις.

-6.30μ.μ. Προβολή παλαιότερης παράστασης του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα « Η Ωραία Κοιμωμένη». Παίζουν : Σοφία Φουτζοπούλου –Κώστας Χατζηανδρέου

-7.30μ.μ. Προβολή νεότερης παράστασης του Τιριτόμπα έτους 2014- 2015

« Ο Μορμόλης» . Παίζουν : Φωτεινή Καλούδη, Λήδα Ντούρου, Ανδρέας Αλμπάνης.

Στον χώρο της σκηνής θα λειτουργεί Θεματική Έκθεση Κούκλας των παραστάσεων προβολής. Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 24 Μαΐου

7μ.μ. Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος κατασκευής κούκλας από μπαλόνι, τεχνικής papier masier, σε συνεργασία του Δημοτικού Κουκλοθιάσου Τιριτόμπα με τους μαθητές του 48ου Νηπιαγωγείου Λάρισας.

«Πού πάει ένα μπαλόνι όταν φεύγει από το χέρι σου» της Άννυ Θεοχάρη σε κουκλοθεατρική διασκευή της Φωτεινής Καλούδη.

Koυκλοθεατρική Παράσταση με 20 χρωματιστές κούκλες μπαλόνια που κατασκεύασαν οι 20 συμμετέχοντες μαθητές .

-Βράβευση μαθητών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 25 Μαΐου

7.μ.μ. Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος κατασκευής κούκλας από εφημερίδες ,γάζες και χαρτοπολτό, σε συνεργασία του Δημοτικού Κουκλοθιάσου Τιριτόμπα με τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Λάρισας. «Ένας γάτος μια φορά» του Κώστα Μάγου και της Γεωργίας Γκανάτσιου, σε προσαρμογή για κουκλοθέατρο της Φωτεινής Καλούδη. Κουκλοθεατρική παράσταση με 30 κούκλες και 60 μαθητές του μικτού νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης. Η παράσταση έχει ως θέμα τη διαφορετικότητα και το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, καθώς και την ενασχόληση παιδιών Ρομά σε δράσεις πολιτισμού πέρα από τη σχολική κοινότητα.

-Βράβευση μαθητών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 26 Μαΐου

7.μ.μ.Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ε- Τwinning - European Travellers (Mαριονέτες Ταξιδιώτες) στο οποίο συμμετέχουν 90 μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος, εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας Αφροδίτης Γκιούρη , του εικαστικού Σταμάτη Πλουμιστού και την υποστήριξη της διευθύντριας του σχολείου Μαρίας Κουκώλη.

Τις κούκλες επιμελήθηκαν εικαστικά οι μαθητές με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του κουκλοθεάτρου Φωτεινής Καλούδη, σε μια κατασκευή από φελιζόλ , χαρτί, νήματα και υφάσματα.

-Κουκλοθεατρική Παράσταση με 40 κούκλες και 40 μαθητές στην αγγλική γλώσσα με διαλόγους και τραγούδια στα αγγλικά.

--Βράβευση μαθητών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 27 Μαΐου

11.30 και 12.30 το πρωί Παραστάσεις στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο και στο Προαύλιο. «ΒABEL»: Στεφανία Αβραμίδου & Κωνσταντίνα Βαρβάρη. Κουκλοθεατρική παράσταση με μικρές μαριονέτες και σκιές. Η προσπάθεια μιας κούκλας να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της μέσω των ήχων. Παίζοντας το τύμπανό της περιδιαβαίνει στην πόλη και έρχεται σε σύγκρουση με τους ήχους της.

- 6.30 και 7.30μ.μ. «Είναι στο χέρι σου»: Κουκλοθέατρο Καρυδότσουφλο. Κουκλοθεατρική παράσταση χωρίς λόγια με χρήση επιτραπέζιας κούκλας άμεσης κίνησης με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών και ενηλίκων για το “bulling”.

Σε μια καθημερινή συμβολική διαδρομή «σπίτι-σχολείο-σπίτι» ο μικρός Χρήστος πέφτει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Είναι τα ίδια χέρια αυτά που θα τον βλάψουν ή θα τον προστατεύσουν. Είσοδος ελεύθερη

-9 και 10 μ.μ. «O Kύριος Μπονάρ»: Θέατρο Μαριονέτας «Νευρόσπαστον εκ Θεσσαλονίκης» Κουκλοθεατρική Παράσταση για ενήλικες και μεγάλα παιδιά. Ένας ζωγράφος απογοητευμένος και χαμένος στον κόσμο του εργαστηρίου του, απέχει από έναν κόσμο σε αναταραχή, γεμάτο με την ιαχή των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων. Κάποια στιγμή γίνεται μάρτυρας μιας βιαιοπραγίας. Θέλοντας να προσφέρει προστασία στον κακοποιημένο , πέφτει και ο ίδιος θύμα κακοποίησης. Είσοδος ελεύθερη

-12 το πρωί και 7 το απόγευμα «Circus Sokoro»

Εύα Τσαμπάση – κονφερανσιέ και Κλειώ Κιούλπαλη - κρυμμένη κάτω απ' το τραπέζι. Ένα θέαμα που θα ξαφνιάσει ευχάριστα μικρούς και μεγάλους. Ένα τσίρκο ψύλλων, μια μικρογραφία τσίρκου με ακροβάτες που εκτελούν ακροβατικά όλων των ειδών. Στην πραγματικότητα, οι ψύλλοι δεν υπάρχουν (μια πληροφορία που βεβαίως κρατάμε μυστική), κάτι που δικαιολογείται από το μικρό μέγεθός τους. Η εμψύχωση των αντικειμένων είναι αυτή που οδηγεί τους θεατές να φανταστούν και να πιστέψουν στην ύπαρξή τους. Είσοδος ελεύθερη

-8.30μ.μ.«Γιοβάν»: Βufos Puppet Theater. Παράσταση δρόμου με μουσική ρεμπέτικη και μια κούκλα muppet με αρθρωτό σώμα τύπου μπουνρακού.

Ο Γιοβάν είναι ένας μικροκαμωμένος ρεμπέτης 52 εκατοστών, με παχύ μουστάκι και καφέ καπέλο. Λατρεύει το μπουζούκι του, τον γλυκό καφέ, την Τιτή και το κρασί. Τον προβληματίζουν οι δύο μαυροντυμένες φιγούρες που τον ακολουθούν σε κάθε του κίνηση και που όσα χρόνια και να τις αγνοεί παραμένουν κοντά του.Ξεσπάει για να διεκδικήσει την ελευθερία έκφρασής του. Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 28 Μαΐου

-11.30π.μ. -12.30μ.μ.Παραστάσεις στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο και στο Προαύλιο. «Κοσκινοαρμενίζοντας τη γη»: Κουκλοθέατρο Ανάποδα. Ένα έργο κούκλας και αντικειμένων , τέσσερις ιστορίες, τέσσερις τεχνικές αφήγησης, επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού, δυσδιάστατες φιγούρες, μάσκα και χειρονομία. Εμπνευσμένο από τη nonsense ποίηση του Edward Lear. Ένα σύνολο από ά-νοητες διασκεδαστικές ρίμες που ανακατεύουν όλες μας τις αισθήσεις, τις κάνουν δείπνο με κιμά και φέτες κυδωνιού, τις τυλίγουν σε ροζ χαρτί, τις βάζουν σε πήλινο σκεύος και τις αφήνουν να ταξιδέψουν σε θάλασσες μακρινές και σε δεντροσκέπαστες ακτές, εκεί όπου φυτρώνουν τεράστιες κολοκυθιές και καρέκλες ξεχωριστές. Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στα μακρινά μέρη όπου ζουν οι μπερδεμένοι. Οι παράξενοι αυτοί ταξιδιώτες, γνωστοί ως Φυρδημιγδοί, δένουν το κόσκινό τους σε μακρινές ή κοντινές ακτές, μένουν ή ταξιδεύουν πηδώντας από τον ένα κόσμο στον άλλο, μέσα σε ένα παιχνίδι λέξεων, ρυθμών και εικόνων που τελειώνει μόνο όταν περάσουν 20 χρόνια! Είσοδος ελεύθερη -6.30 και 7.30μ.μ. «Μήπως κι εσύ τραγουδάς στο μπάνιο;»: Κουκλοθέατρο Skantzi

[Στο μπάνιο σου δεν σιγοτραγουδάς. Είτε είσαι ροκ σταρ ή ντίβα της όπερας. (Josh Groban)]. Ο Λουίτζι τραγουδάει στο μπάνιο του. Μπορεί να τραγουδάς κι εσύ. Αλλά οι πετσέτες σου παίζουν βιολί; Τραγουδάνε; Η ντουζιέρα σου τραγουδάει; Υπέροχη συναυλία!... Υπέροχο μέγαρο όπερας!.. Μα . .τι πάρτι!

Αλλά στο μπάνιο συμβαίνουν και ατυχήματα… Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass