ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΔΟΛΙΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΟΥΔΙ

Συνεχίζονται οι «Γιορτές Λόγου και Τέχνης»

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2017 22:40

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση της Κρανιάς, στις 17 Ιουνίου, αλλά και την αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στο Αμούρι (…λόγω πένθους των κατοίκων), οι «Γιορτές Λόγου και Τέχνης» συνεχίζονται με μια ακόμη ημερίδα που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 15 Ιουλίου στη Δολίχη Ελασσόνας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.


Ειδικότερα, η ημερίδα αυτή συνδιοργανώνεται από το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δολίχης «Η Τριπολίτιδα» και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης ημερίδας και έχει το ίδιο θέμα, δηλαδή: «Γνωστοί και άγνωστοι αγωνιστές της λευτεριάς από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας».
Θα μιλήσουν οι Σαχινίδης Κώστας, Δρ Κοινωνιολογίας και συγγραφέας με το θέμα «Καπετάν Ελασσόνας» «Ταγματάρχης Ιωάννης Μπαλτούμης(από το Πραιτώρι)», Σπανός Κώστας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας με το θέμα «Ευθύμιος Ταμπάκης-Ταμπακόπουλος (από την Τσαριτσάνη)», Ζαρζώνης Βασίλης φιλόλογος, με το θέμα «O κλεφταρματολός και έξαρχος του Ολύμπου Κώστας Ζήδρος (από την Τσαπουρνιά)», Ράπτου Ευαγγελία, Δρ Κοινωνικής Λαογραφίας με το θέμα «Γεωργάκης Ολύμπιος, Ο κλεφταρματολός του ανατολικού Ολύμπου Τόλιος Λάζος και οι Λαζαίοι απόγονοι (από την Βλαχοφτέρη Λιβαδίου)» και Τάχατος Νικόλαος, φιλόλογος, με θέμα «Η ιστορία της μονής Αγίου Αντωνίου Δεμηράδων-Κοκκινόγης».
Ακόμη, την Κυριακή 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί και τρίτη ημερίδα στο Λυκούδι Ελασσόνας, με θέμα: «Όλυμπος-Περραιβία. Ιστορία Πολιτισμός» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκουδίου.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass