ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ξεκινούν Αγιώτικο Πανηγύρι και 22η Γιορτή Μήλου

* Τιμώνται, παράλληλα, οι Άγιοι Αντώνιοι, προστάτες της κωμόπολης,

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2017 15:30

Ξεκινά απόψε το βράδυ το ιστορικό πανηγύρι της Αγιάς και εγκαινιάζεται η 22η Γιορτή Μήλου, η οποία πλαισιώνεται με ποικίλες πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν ως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα με το πανηγύρι τους, οι Αγιώτες τιμούν με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις τη μνήμη των προστατών τους, του ασκητή της ερήμου Αγίου Αντωνίου του Μέγα, ασκήσαντος τον 4ο αιώνα, και του Νέου του εν Βεροία, ασκήσαντος στη Βέροια τον 10ο αιώνα.

Παράλληλα, θα γιορταστεί αύριο, ως είθισται εδώ και λίγα χρόνια, η επέτειος απελευθέρωσης της Αγιάς από τους Τούρκους το 1881.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που εξεδόθη από τον Δήμο Αγιάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αρχιερατική Περιφέρεια Αγιάς, προβλέπονται τα εξής:

Σήμερα Πέμπτη, 31/8

Γενικός σημαιοστολισμός οικιών και καταστημάτων από το μεσημέρι ως την εσπέρα της επομένης. 7:15μμ, μέγας πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Αχιλλείου Τσούτσουρα. 8μμ, άφιξη επισήμων. 8:30μμ, περιφορά εικόνας με τη συνοδεία φιλαρμονικής μπάντας. 9:30μμ, χαιρετισμοί, απονομή βραβείου Ευαγγέλου Κ. Καραμπάτσα, βράβευση μαθητών, εγκαίνια Γιορτής Μήλου. 10μμ, δεξίωση επισήμων στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίων Αντωνίων από τον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς.

Παρασκευή, 1/9

7:30πμ, όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Δρόσου. 10πμ, προσέλευση επισήμων, δοξολογία, ομιλία για την απελευθέρωση της πόλης, κατάθεση στεφάνων. 6μμ, δραστηριότητες για παιδιά από την «Trekking Hellas» στον χώρο των Αγίων Αντωνίων. 8:30μμ, επίδειξη της πολεμικής βιετναμέζικης τέχνης Viet Vo Dao από τον αθλητικό σύλλογο «ΕΥ ΖΗΝ VOVINAM» στον χώρο των Αγίων Αντωνίων. 8:30μμ, μουσική βραδιά: Α’ μέρος στο Αρχοντικό Αλεξούλη.

10μμ, Β’ μέρος στην κεντρική πλατεία.

Σάββατο, 2/9

8μμ, το κουκλοθέατρο «Αντράλα» παρουσιάζει την παράσταση «Μα...Γυρεύοντας» στον χώρο των Αγίων Αντωνίων.

10μμ, φιλανθρωπική μουσική συναυλία «Ιριδίσματα» στην κεντρική πλατεία για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το ίδρυμά της «Μαγνήτων Κιβωτός». Μουσικό σχήμα «LA MINORE». Ερμηνεύει η Ίριδα Κουφογάζου με μουσικούς τους Γκαλογιάννη Δημήτρη (τραγούδι), Δεμίρη Δημήτρη (κλασική κιθάρα), Σιτζάκη Δημήτρη (μπουζούκι) και Σιτζάκη Παναγιώτη (πλήκτρα). Κατά την είσοδο, και εφόσον κάποιος το επιθυμεί, θα γίνονται δεκτά τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Την εκδήλωση στηρίζουν όλοι οι φορείς της Αγιάς.

Κυριακή, 3/9

6μμ, 1ος αγώνας δρόμου τριών χιλιομέτρων «Γύρος Αγιάς». 8:30μμ, παρουσίαση βιβλίου της συγγραφέως υγείας Ιωάννας Λάκα, με τίτλο «Το ταξίδι του εαυτού μου» (εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ), με θέμα τον καρκίνο του μαστού, στον χώρο των Αγίων Αντωνίων και ημερίδα υγείας, με θέμα «Καρκίνος και πρόληψη», και ομιλητές τους Βασίλειο Χάμο, παθολόγο, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αγιάς, Ηλία Δημηνίκο, ειδικό καρδιολόγο, Γεώργιο Φιλιππακόπουλο, ενδοκρινολόγο – διαβητολόγο, και Βασίλειο Γκουράβα, διδάκτωρ Φυσικής Αγωγής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται μετά από συνεργασία του Δήμου Αγιάς, του Τοπικού Ομίλου Νομού Λάρισας τηςUNESCO, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγιάς και αρωγούς το Larissa Handball Club, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» και τον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς. 10μμ, μουσική βραδιά στην κεντρική πλατεία με τον καθηγητή της Μουσικής Σχολής Δήμου Αγιάς Παναγιώτη Σδράλη και τους Μάκη Κουτσιούμπα, Γεωργία Κατσάνου, Γιώργο Γκασδράνη, Θανάση Μητσάτσικα, Βαγγέλη Τσιμπανούδη.

Δευτέρα, 4/9

9πμ – 1μμ, εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Αντωνίων.

8μμ, Επίδειξη Tae Kwon Do στον χώρο των Αγίων Αντωνίων. Μουσική βραδιά στην κεντρική πλατεία. Α’ μέρος, 10μμ, με τους DnD. Β’ μέρος, 11:30μμ, με τους «Blues Trackers».

Τρίτη, 5/9

7μμ, δραστηριότητες για παιδιά από την «Trekking Hellas» στον χώρο των Αγίων Αντωνίων. 9μμ, παρουσίαση παιδικών χορευτικών στην κεντρική πλατεία. 10μμ, παρουσίαση χορευτικών ενηλίκων (Κωστούλης).

Τετάρτη, 6/9

6μμ, εκπαιδευτική ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», με θέμα «Ορθή ρύθμιση νεφελοψεκαστήρα για βέλτιστη εφαρμογή των φυτοπροστατευτικών ουσιών και προστασία των υδάτων» από το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον ΕΣΥΦ. 8μμ, θέατρο Σκιών στον χώρο των Αγίων Αντωνίων. 10μμ, μουσική βραδιά στην κεντρική πλατεία.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass