ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «HATE FREE LARISSA»

Γκράφιτι στο ποτάμι

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 17:00

Με επιτυχία διοργανώθηκε η δράση δημιουργίας γκράφιτι με μήνυμα ενάντια στο μίσος στην πόλη της Λάρισας.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Hate free Larissa» που διοργανώνει το Δίκτυο Νέων Ελλάδας.

Η δράση είχε ως σκοπό την προώθηση της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ανοχής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μια πιο δεκτική τοπική κοινωνία και με περισσότερο σεβασμό. Τα γκράφιτι δημιουργήθηκαν σε χώρους στην κοίτη του Πηνειού από καλλιτέχνες που ασχολούνται με το γκράφιτι από τη Λάρισα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Gera, Dimits, Korn, Nique, ARFS, Booni, Fauve33, Shuen και Stellafa.

Η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος είναι η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους» και θα φιλοξενηθεί από τις 24 έως τις 30 Οκτωβρίου 2017 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες τους παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο, παιδιά από τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφοι.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση κατά της ρητορικής μίσους, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των διακρίσεων στην πόλη της Λάρισας διοργανώνοντας δράσεις οι οποίες θα ενημερώσουν και θα εκπαιδεύσουν τους νέους για τη ρητορική μίσους και θα τους υποστηρίξουν ώστε να δράσουν ως πρεσβευτές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, την ανοχής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μια πιο δεκτική τοπική κοινωνία και με περισσότερο σεβασμό. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθούν δράσεις που θα υποστηρίζουν την τέχνη και πιο συγκεκριμένα η φωτογραφία και το street art ως μέσα καταπολέμησης της ρητορικής μίσους.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο φορέας Alternative Innovative Development και υποστηρίζουν η (ΕΟΕΣ) Αμφικτυονία, το πρόγραμμα “LADDER” και χρηματοδοτείται από την ΕΕ στo πλαίσιο του προγράμματος DEAR.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass