ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Εντυπωσίασε η Ορχήστρα Εγχόρδων FLE(X)

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2018 22:09

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εορταστική συναυλία την Πρωτοχρονιά που διοργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων και ο ΟΠΑΚΠΑ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στην πόλη μας» στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, με την Ορχήστρα Εγχόρδων FLE(X).
Ένα μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Ωδείου Αθηνών.


Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός και η κ. Ηλέκτρα Βεζύρογλου από την Ορχήστρα FLE(X).
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και αρκετός κόσμος που καταχειροκρότησαν τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, την ορχήστρα FLE(X) για την άψογη παρουσία τους.
Το FLE(X) String Ensemble δημιουργήθηκε το 2008 από τη βιολονίστα Ηλέκτρα Βεζύρογλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Πρωταρχικά το FLE(X) ήταν ένα κουαρτέτο εγχόρδων, αλλά ο κύριος στόχος ήταν να προσελκύσει νέους σπουδαστές με σκοπό να δημιουργηθεί μια πλήρης ορχήστρα εγχόρδων.
Το 2016 πήρε τη σημερινή ολοκληρωμένη του μορφή, ενός συνόλου μουσικής δωματίου από μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Ωδείου Αθηνών, όπου στις κορυφαίες θέσεις εναλλάσσονται οι καθηγητές με τους τελειόφοιτους σπουδαστές.
Το σύνολο απαρτίζεται με διάφορους συνδυασμούς και σχηματισμούς από δύο όργανα σε ντουέτο, μέχρι πλήρη ορχήστρα εγχόρδων 17-20 ατόμων.
Παρότι το FLE(X) είναι αμιγώς σύνολο εγχόρδων, η σύνθεσή του προσαρμόζεται στο εκάστοτε ρεπερτόριο με τη συμβολή επιπλέον οργάνων άλλων οικογενειών με σολιστικό χαρακτήρα (FLE(X) Plus(t), Wiesbaden, Φρανκφούρτη, Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, Αθήνα και Καλαμάτα. Από τον Οκτώβριο του 2017 το FLE(X) είναι σύνολο in residence στο Ωδείο Αθηνών.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος προσέφερε στην Ορχήστρα FLE(X) βιβλία με θέματα από την ιστορία των Φαρσάλων.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass