ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΣΤΟΥΣ «ΑΧΑΡΝΗΣ»

«Ανοίγει» την Επίδαυρο ο Κώστας Τσιάνος

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2018 22:00

Με το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής» σε σκηνοθεσία Κώστας Τσιάνου θα ξεκινήσει φέτος, στις 29 Ιουνίου, η θεατρική σεζόν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν οι Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας και Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ενώ θα συμμετάσχει 15μελής χορός.


Ο κ. Τσιάνος μιλώντας στην «Ε» δήλωσε ευτυχής αρχικά γιατί το Φεστιβάλ Αθηνών / Επιδαύρου τού κάνει αυτή τη μεγάλη τιμή να «ανοίγει» τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο με εκείνον, αλλά και για το γεγονός ότι θα συνεργαστεί και πάλι, για τέταρτη φορά όπως σημειώνει, με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε αριστοφανικό έργο.
«Έχω ήδη από τον περασμένο Νοέμβρη που ασχολούμαι με τη μετάφραση του έργου, μια δουλειά ιδιαιτέρως απαιτητική» λέει ο κ. Τσιάνος. «Σύντομα, στα τέλη του μήνα θα γίνουν και οι ακροάσεις για τον χορό, καθώς έχουμε ήδη βρει τους ηθοποιούς για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πρέπει να σας πω ότι εκτός από τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία, επιμελούμαι και τις χορογραφίες της παράστασης η οποία θα ανέβει σε κοστούμια και σκηνικά Γιάννη Μετζικώφ και πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Ανδρέου».
Σύμφωνα με τον Λαρισαίο σκηνοθέτη οι πρόβες θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο, ενώ το πιθανότερο είναι ότι αυτή θα είναι η μόνη δουλειά που θα κάνει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβρη, οπότε θα ολοκληρωθεί και η περιοδεία της παράστασης. «Εκτός από μια θριαμβευτική χρονιά, με πολλές διακρίσεις για το έργο «Ζωή Χαρισάμενη» και για εμένα προσωπικά που τιμήθηκα με το βραβείο Αλέξης Μινωτής, ήταν και μια κουραστική χρονιά. Τώρα θα επικεντρωθώ στους «Αχαρνής», τους Μενιδιάτες όπως τους λέω – διότι οι Αχαρναί είναι το σημερινό Μενίδι, γιατί είναι μια σημαντική στιγμή για εμένα».
* Οι ακροάσεις για άνδρες ηθοποιούς, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στο θέατρο «Βέμπο» (Καρόλου 18, Μεταξουργείο), από τον σκηνοθέτη, Κώστα Τσιάνο και τον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις ανάγκες του Χορού της παράστασης. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν προετοιμάσει έναν μονόλογο και τα τραγούδια «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα» και «Μικρή πατρίδα» και αν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο θα πρέπει να το έχουν μαζί τους, καθώς ο Χορός θα είναι και κάποιου είδους ορχήστρα. Ώρες ακρόασης: 10:00-16:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Π. Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass