Εκδηλώσεις στον Δήμο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2018 15:50

Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από άκρον εις άκρον του Δήμου Κιλελέρ το τριήμερο των Απόκρεων. Ετσι αύριο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις: Στις 5 το απόγευμα στο Μ. Μοναστήρι, στις 6:30 στον Άγιο Γεώργιο παιδικό πάρτι με κλόουν και στη συνέχεια αποκριάτικο ξεφάντωμα με ψητά εδέσματα, στις 8 το βράδυ ο Σύλλογος Γυναικών Ζαππείου θα προφέρει σουβλάκια και λουκάνικα στους επισκέπτες υπό τους ήχους αποκριάτικης μουσικής.

Η αποκριάτικη φωτιά θα ανάψει στον οικισμό Κυπαρίσσια της ΤΚ Μοσχοχωρίου στις 8 και όπου θα προσφερθούν ψητά και άφθονο κρασί.

Μεθαύριο Κυριακή 18 Φεβρουαρίου οι αποκριές θα γιορταστούν με το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς, συνοδεία μουσικής, κρασιού, ψητών εδεσμάτων και κάψιμο του καρνάβαλου στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:

-Στη Νίκαια σε συνεργασία με πλήθος φορέων, συλλόγων και εθελοντών στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία με παιδικό πάρτι με κλόουν και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο δρώμενο με εμφάνιση μπουλουκιών στους δρόμους του χωριού, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων σε αποκριάτικους χορούς. Σκωπτικά δρώμενα και ξεφάντωμα με μουσική από Dj,

-Στις 6 το απόγευμα στη Νέα Λεύκη σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, στο Ελευθέριο στις 7 σε συνεργασία με σύλλογο γυναικών και την ίδια ώρα στο συνοικισμό γηγενών του Ομορφοχωρίου, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού.

-Στο Αρμένιο στις 7 σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο «Άνθιμος Γαζής», στη Γαλήνη σε συνεργασία με το ΜΕΣ Γαλήνης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων νηπιαγωγείου και δημοτικού, στη Γλαύκη σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο, στο Καλαμάκι, στο Κιλελέρ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών «Αγία Μαρίνα» και τον Μορφωτικό Σύλλογο, στη Μελία, στη Μέλισσα, στο Νέο Περιβόλι βλάχικο γλέντι, στο Αχίλλειο στις 8 μ.μ. και στην Αγναντερή στις 20.30.

Την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου θα προσφερθούν στους επισκέπτες σαρακοστιανά εδέσματα (φασόλια, φακές, χαλβάς, τουρσί ελιές, ταραμάς) και άφθονο κρασί. Οι εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας θα γίνουν:

-Στη Νίκαια στις 11 στην κεντρική πλατεία Νίκαιας. Θα υπάρχει ξυλοπόδαρος για τα παιδιά, ενώ θα προσφερθούν φακές, πατάτες βραστές και θα ακολουθήσει γλέντι με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, αναβίωση εθίμου παραδοσιακού γάμου και διάφορα άλλα δρώμενα.

-Στις 11:00 στην Αγναντερή σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο, στο Αρμένιο, στη Γαλήνη με γαϊτανάκι, στη Γλαύκη, στο Δίλοφο, στο Ζάππειο, στο Καλαμάκι, στο Κιλελέρ, στη Μελία, στο Μελισσοχώρι, στο Μοσχοχώρι σε συνεργασία με το μορφωτικό σύλλογο, στα Μύρα, το Καλό Νερό και το Σοφό της ΤΚ Μύρων, στο Νέο Περιβόλι και τις Νέες Καρυές παρουσία παραδοσιακών μουσικών σχημάτων, στο Ομορφοχώρι παρουσία των χορευτικών τμημάτων του μορφωτικού συλλόγου, στον Πλατύκαμπο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών, παραδοσιακοί χοροί και γαϊτανάκι, στη Χάλκη σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό σύλλογο, στο Ψυχικό και στους Αγίους Αναργύρους σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών θα γιορταστούν τα παραδοσιακά Κούλουμα.

-Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία των Νέων Καρυών. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα θα προσφέρουν δωρεάν την φασολάδα, διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν ζωντανή παραδοσιακή μουσική με τους: Νίκο Μούτσελο (γκάιντα, κλαρίνο), Γιώργο Μαγαλιό (τραγούδι, κρουστά), Χρήστο Μυλωνόπουλο (ακορντεόν) και Στέφανο Κωστόπουλο (τραγούδι). Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

-Πλούσιες είναι και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμακίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή θα γίνει το καθιερωμένο άναμμα της φωτιάς, με σουβλάκια, λουκάνικα, κρασί και βεγγαλικά.

Την Καθαρά Δευτέρα, στην πλατεία του χωριού θα στηθεί το παραδοσιακό γαϊτανάκι ενώ θα γίνει και παρέλαση καρναβαλιστών. Φυσικά όπως αρμόζει στην ημέρα, άφθονη φασολάδα και σαρακοστιανά θα προσφερθούν σε όλους τους παρευρισκόμενους ενώ δεν θα λείψει η μουσική και ο χορός. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το κάψιμο του καρνάβαλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass