ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Κούντου λούνα βίνι!

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2018 16:32

Το μυθιστόρημα της Γλυκερίας Γκρέκου «Κούντου λούνα βίνι! Πότε ήρθε το φεγγάρι!» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στο θέατρο ΟΥΗΛ. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Γιώτα Φώτου και ο εκπαιδευτικός-βιβλιοθηκονόμος κ. Αντώνης Μπαλάσκας. Σελίδες από το βιβλίο θα αναγνώσει η Ζωή Καλαφάτη.

Ο Σπύρος Καβαλλιεράτος θα ταξιδέψει το κοινό με τις μουσικές του σε φεγγάρια μακρινά. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις Διάπλους με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών και τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Λάρισας.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ο τίτλος Κούντου λούνα βίνι! στη βλάχικη γλώσσα είναι μια έκφραση που στην ιστορία μας ερμηνεύεται ως: Πότε ήρθε το φεγγάρι! Πρόκειται για την αέναη πορεία του ανθρώπου στην καθημερινότητα, στον χρόνο που περνάει, στο φεγγάρι που βγαίνει και ξαναβγαίνει, στη ζωή που μας προσπερνά.
Ο ήρωάς μας, ο Παύλος Οικονόμου, ένας καθηγητής στο Μετσόβιο, βλάχικης καταγωγής από τη μάνα του, γιος αριστερού, αποφασίζει να εμπλακεί με την πολιτική. Μια σχέση με την γραμματέα του, ο εκβιασμός από την πλευρά της όταν δεν παίρνει αυτά που ζητά τον οδηγούν στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του.
Μέσα σε τρεις μέρες, νοσηλευόμενος, κάνει αναδρομή στο παρελθόν της οικογένειάς του, η οποία φτάνει ως το 1905, χρονιά που γεννήθηκε ο παππούς του, σ’ ένα χωριό κάπου στον Όλυμπο.
Όλη η ιστορία πολυεπίπεδη, καταγράφει συναισθήματα και γεγονότα που έζησε η οικογένεια μα και η κοινωνία εκείνης της εποχής. Οι ήρωες μας ταξιδεύουν από τη Λάρισα στην Αλεξάνδρεια, στο Κρούσοβο, στην Αθήνα, στο αλβανικό μέτωπο, στη Μικρασία, στην Κατοχή, στον Εμφύλιο...και καταλήγουν πάλι στο σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass