Στη Σύρο το Πολιτιστικό της ΔΕΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ 7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 15:24

Επέστρεψε από τη Σύρο το Τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Ε.Η. Λάρισας, όπου, μαζί με κλιμάκιο του αντίστοιχου Τμήματος του Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο Θετταλός», συμμετείχε στο 7ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης.

Το Φεστιβάλ διοργάνωσε ο Μουσικός Όμιλος Σύρου, εορτάζοντας τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του και συμμετείχαν 8 Χορωδίες από όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς και τις δύο βραδιές η αίθουσα του Θεάτρου «Απόλλων» ήταν ασφυκτικά γεμάτη από το απαιτητικό, φιλόμουσο κοινό του νησιού.

Αίσθηση προκάλεσε ένα απόσπασμα της προσφώνησης του κ. Αργυρίου, προέδρου του Μουσικού Ομίλου Σύρου, ο οποίος ανέφερε ότι η Χορωδία από τη Λάρισα ήταν η πρώτη Χορωδία η οποία απέδωσε ρεπερτόριο παραδοσιακών τραγουδιών μέσα στο εντυπωσιακό κτίριο του ιστορικού Θεάτρου «Απόλλων» που κοσμεί το κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού.

Η Χορωδία της Λάρισας απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των ακροατών, αλλά και των μελών των υπολοίπων Χορωδιών, αφού ο υπεύθυνος καθοδηγητής του μουσικού συνόλου κ. Γεώργιος Τερζούδης είχε ετοιμάσει ένα απαιτητικό και ιδιαίτερης τεχνικής δυσκολίας μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από τη νησιωτική Ελλάδα και τη Μικρά Ασία.

Πέρα από το καλλιτεχνικό μέρος, τα μέλη της Χορωδίας απήλαυσαν και ένα εξ ίσου καταπληκτικό τουριστικό κομμάτι κατά την επίσκεψή τους στο νησί, αφού επισκέφθηκαν αρκετά από τα αξιοθέατα της Ερμούπολης, αλλά και έκαναν τον περίπλου της Σύρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass