Έκθεση φωτογραφίας του Περ. Λιακάκη

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 15:35

Εγκαινιάστηκε χθες βράδυ η έκθεση φωτογραφίας του Περικλή Λιακάκη στον ισόγειο χώρο του Μύλου του Παππά, τα έργα του δε θα εκτίθενται μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Ο Περικλής Λιακάκης -όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ιστορικός Τέχνης Αννα Σπανοπούλου- είναι μουσικός, ως συνθέτης έχει τιμηθεί με το βραβείο «Καλύτερη Ανεξάρτητη Παραγωγή Όπερας 2017», στον διαγωνισμό «Αυστριακό Βραβείο Μουσικού Θεάτρου» για τη σύγχρονη όπερά του «Chodorkowski». Έχει παρουσιάσει όπερές του και άλλες παραστάσεις σε μεγάλες αίθουσες του κόσμου και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην έκθεσή του στη Λάρισα, ο Λιακάκης παρουσιάζει έργα από όλο το εύρος της δουλειάς του, με θεματικές: πορτρέτο (γνωστών και άγνωστών του ανθρώπων), εικόνες της πόλης και στιγμιότυπα εκτός πόλης, νεκρές φύσεις.

Στα πορτρέτα του, πολλές φορές πολλαπλά, τα πρόσωπα είναι ημισκιασμένα, αμφίβολα, εκτός του κέντρου του κάδρου ή και τελείως αφανή, δίνουν την αίσθηση του τυχαίου, χωρίς να είναι. Στις εικόνες της πόλης, νυχτερινές ή όχι, πάλι το κέντρο του ενδιαφέροντος είναι κυρίως ο άνθρωπος- στο καφέ, στον δρόμο, στα ψώνια, στο μετρό, στο αυτοκίνητο, με το κινητό, ο άστεγος. Ίσως οι πιο φωτεινές και, ας πούμε, αισιόδοξες, είναι αυτές που ομαδοποιεί ως «εκτός Πόλης». Εδώ κυριαρχούν φωτεινές εικόνες διακοπών, κοντά στη θάλασσα ή το ποτάμι, με ανθρώπους ξένοιαστους, παιδιά και μεγάλους που παίζουν και αναπαύονται. Πάντα όμως καραδοκεί η σκοτεινή κατήφεια των «νεκρών φύσεων», ακίνητων δηλαδή αντικειμένων της καθημερινής ζωής ή κτιρίων, πολλές φορές κυριολεκτικά νεκρών, άχρηστων πια, φθαρμένων, άσχημων και έρημων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass