ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ακρόαση για τα «Ψηλά Βουνά»

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2015 8:56

 

Τα «Ψηλά βουνά» το θρυλικό βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου θα παρουσιάσει σε θεατρική μορφή η «Παιδική Σκηνή» του – «Θεσσαλικoύ Θεάτρου» στη Λάρισα και σε περιοδεία τον ερχόμενο χειμώνα. Η θεατρική διασκευή έγινε από τον Κώστα Τσιάνο που θα σκηνοθετήσει την παράσταση. Τα «Ψηλά βουνά» πρωτοκυκλοφόρησαν ως αναγνωστικό της Γ’ Δημοτικού το 1918, την περίοδο (1917-1920) της Βενιζελικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και θεωρείται μέχρι σήμερα υποδειγματικό κείμενο της παιδικής λογοτεχνίας που πρόσφερε απόλαυση, συγκίνηση και γνώση σε πολλές γενιές. Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου στο περίφημο αναγνωστικό του καινοτομεί σε σχέση με προηγούμενα αναγνωστικά. Αποφεύγει τον άκαμπτο και ψυχρό διδακτισμό, τους ψεύτικους σοβαροφανείς χαρακτήρες και ενσωματώνει στη λογοτεχνική του γλώσσα, τη λαϊκή αφήγηση, το δημοτικό τραγούδι, το ποίημα, το χιούμορ και την τρυφερότητα.

Για να στελεχωθεί ο Θίασος από 7 νέους άνδρες ηθοποιούς ο Κώστας Τσιάνος θα κάνει 2η ακρόαση. Οι υποψήφιοι ηθοποιοί θα πρέπει να δείχνουν νέοι (20 – 25 ετών) να έχουν κάποια ευκολία στο τραγούδι και στο χορό. Όσοι πήγαν στην 1η ακρόαση θα πρέπει να δοκιμαστούν και στη 2η που θα γίνει την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, στο «Θέατρο του Μύλου». Οι ενδιαφερόμενοι θα εξεταστούν σ’ ένα κείμενο που θα το προμηθευτούν από τα γραφεία του «Θεσσαλικού Θεάτρου» (Τηλ: 2410-621209) στο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Γαϊδαράκος» και σ’ ένα τραγούδι της αρεσκείας τους. Τους ενδιαφερόμενους θα εξετάσουν ο Κώστας Τσιάνος και ο μαέστρος της μουσικής Δημήτρης Καρβούνης. Στο μεταξύ συνεχίζονται μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις του έργου «Κάποτε στη Σμύρνη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass