Εκθεση - αφιέρωμα στην Αννα Φρανκ

Από σήμερα Δευτέρα έως 27 Ιανουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη -Ξεναγήσεις από τους μαθητές του 1ου Πειραματικού και του 3ου Γυμνασίου Λάρισας σε σχολεία της πόλης

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2024 7:15

Από σήμερα Δεύτερα έως 27 Ιανουαρίου θα λειτουργεί στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας η έκθεση - αφιέρωμα στην Άννα Φρανκ «Άσε με να είμαι ο εαυτός μου» με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Η έκθεση οργανώνεται από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας και το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και το Μουσείο Anna Frank House. Αποτελείται από δύο μέρη:
- Το ιστορικό μέρος της έκθεσης απεικονίζει πώς επηρεάστηκαν οι ζωές των διωκόμενων ανθρώπων, όπως η οικογένεια Φρανκ, από τα πολιτικά γεγονότα του 1930 και 1940. Επιπλέον, η έκθεση στοχεύει να προκαλέσει τους επισκέπτες να σκεφτούν για τη διαφορετικότητα, την ταυτότητα, την προκατάληψη, τα ίσα δικαιώματα και τη δημοκρατία. - Στο 2ο μέρος το σύγχρονο τμήμα αφηγείται τις ιστορίες 6 νέων ανθρώπων και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν την προκατάληψη, τις διακρίσεις και τον αποκλεισμό στην κοινωνία σήμερα. Γιατί ξενάγηση-εκπαίδευση από μαθητές σε μαθητές; Η Άννα έγραψε ότι δεν χρειάζεται να διστάζουμε ούτε στιγμή για να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει μόνο να κάνουμε μια αρχή. Πάντα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε κάτι, και η ξενάγηση από ομότιμους εκπαιδευτές/μαθητές είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσουμε. Οι μαθητές των σχολείων που τη διοργανώνουν, περιμένουν τμήματα σχολείων της πόλης να τα ξεναγήσουν από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass