Η Μαρία Ευθυμίου στην Καλαμπάκα

Αύριο στη Βιβλιοθήκη της πόλης

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2024 11:40

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας έχει τη χαρά και τη τιμή να φιλοξενήσει την κα Μαρία Ευθυμίου, ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Divani Meteora Hotel.

Στην ομιλία της η κ. Ευθυμίου θα αναπτύξει το θέμα: «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα περ. 3.500 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του». Η Μαρία Ευθυμίου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Σορβόννη. Είναι ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο δίδαξε από το 1981 έως και το 2022. Από το 2007 διδάσκει δωρεάν, σε όλη την Ελλάδα, κύκλους παγκόσμιας και ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν καλύψει πάνω από 10.000 ώρες διδασκαλίας και τα έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί έξι βιβλία Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί περί τα 85 άρθρα και συμβολές της σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το έτος 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass