Παρουσιάζονται οι «Ano-mies» του Μιχαήλ Βακαλούλη

* ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2024 11:40

Εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή στις 8 μ.μ. η νέα δουλειά του εικαστικού Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) με τίτλο Ano-mies στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο του Wisedog, (Διονυσίου του Φιλοσόφου 3, Λάρισα).

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μέσα από τα έργα του την εννοιολογική υπόσταση του αισθηματικού κόσμου. Για το έργο του η μουσειολόγος και ιστορικός τέχνης κ. Νότα Δασκαλοπούλου αναφέρει στο κείμενό της: «Με την ενότητα Αno-miesο καλλιτέχνης επαναδιαπραγματεύεται μέσα από τα έργα του μια ιστορικότητα της αφυπνιστικής του εξπρεσιονιστικής πινελιάς. Μια εννοιολογική εικαστική ταυτότητα με πολλά στοιχεία δομημένα από παλαιότερες του δημόσιες εικαστικές εκθέσεις. Η ενότητα αυτή πορεύεται μέσω των έργων του σε εικόνες μνήμης, εμπειρίας, σχηματοποίηση μιας προσωπικής εικαστικής αντιμετώπισης του ιδεατού αισθηματικού – ερωτικού κόσμου. Μέσα από την αποδόμηση της πρωταρχικής ύλης του σχήματος και της ανθρώπινης μορφής στα έργα του μπορεί ο καθένας μας να παρατηρήσει αισθητικά στοιχεία του εξπρεσιονιστικού κινήματος. Ο καλλιτέχνης μας φέρνει αντιμέτωπους με την άμεση ρευστότητα της γραμμικής του ύλης, απελευθερωμένη από τεμνόμενα στοιχεία και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στον καθένα μας, μια άλλη διάσταση του εικονιζόμενου υπαρκτού. Σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνει να απλοποιήσει μια ολόκληρη ενότητα κάτω από το πρίσμα μιας ρευστότητας του γραμμικού στοιχείου σε συνάρτηση με την αμεσότητα της γνώσης του χρώματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass