«Από ήλιο και στάχτη» του Δημήτρη Βλαχοπάνου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2024 11:21

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Οι εκδόσεις «24 γράμματα» και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φαρσάλων και Περιχώρων οργάνωσαν, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου «από ήλιο και στάχτη».

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Χρυσούλα Φούφα, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας του 1ου Λυκείου Φαρσάλων και πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Φαρσάλων και Περιχώρων. Για το βιβλίο συζήτησε με τον συγγραφέα ο Χρήστος Ντάβαρος, φιλόλογος του 1ου Λυκείου Φαρσάλων, ενώ κείμενα του βιβλίου απέδωσε η μαθήτρια του 1ου Λυκείου Φαρσάλων Βάλια Πελεκάνου.
Οι παρευρισκόμενοι, μετά τους σύντομους χαιρετισμούς που απηύθυναν η αντιδήμαρχος Σοφία Χατζηπλή και ο Ηλίας Λάμπρης, πρόεδρος της μαρτυρικής κοινότητας Κομμένου Άρτας -του γενέθλιου τόπου του συγγραφέα, αλλά και του βασικού ήρωα του βιβλίου-, παρακολούθησαν ένα πεντάλεπτο βίντεο για το ολοκαύτωμα του Κομμένου στις 16 Αυγούστου 1943.
Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν κριτικά και, κυρίως, μέσα από συζήτηση το περιεχόμενο και τα μηνύματα του βιβλίου: η καταγγελία της ανθρώπινης βαρβαρότητας και της ναζιστικής κτηνωδίας που γκρεμίζει και δολοφονεί χωρίς να λογαριάζει όρια και κανόνες! Διαφάνηκε ότι σε αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα ο Δ. Βλαχοπάνος στήνει, από τη μια, όλο το ζοφερό σκηνικό των εγκλημάτων της περιόδου 1941-1944 και, από την άλλη, φωτίζει τη λαχτάρα των πρωταγωνιστών για μια νέα ζωή, τη μεταπολεμική αγωνία τους, την πρωτεϊκή δύναμη του έρωτα, την ανεκτίμητη αξία της οικογένειας. Αυτό που μένει, τελικά, στον αναγνώστη είναι η κατάφαση στην ειρήνη και στη ζωή.
Η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις που απηύθυνε το κοινό στον συγγραφέα και τις ευχαριστίες του τελευταίου στην κοινωνία των Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass