Ενα έργο πανανθρώπινο όπως και η μουσική...

ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ» ΠΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ -ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ, ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΩΤΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ»

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2024 12:50

«Ο κοντραμπασίστας μάς μιλάει για τη ζωή του, τις φοβίες του, τον έρωτα, τους συνθέτες και για μια αλλόκοτη και τρομερή απόφαση που έχει πάρει.

Ένα έργο πανανθρώπινο όπως και η μουσική. Ένα έργο με έντονα στοιχεία μαύρης κωμωδίας που προκαλεί τις σκέψεις μας για θέματα τόσο κοινωνικά όσο και υπαρξιακά» τονίζει σήμερα στην «Ε» η Λαρισαία ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Χρυσούλα Χρήστου, με αφορμή την παράσταση «Κοντραμπάσο» που σκηνοθετεί και θα παρουσιαστεί στο «Circus Entertainment Hub» την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, 3, 4 και 5 Μαρτίου. Η κ. Χρήστου στη συνέντευξή της μιλάει για το «Κοντραμπάσο» και τους ανεκπλήρωτες έρωτες, την ανάγκη να «αναμετρηθεί» ξανά με το συγκεκριμένο έργο, τον συνεργάτη και φίλο της Δημήτρη Φωτίου που πρωταγωνιστεί στην παράσταση, αλλά και τη θητεία της στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Θεσσαλικού Θεάτρου», που μόνο ανέφελη δεν ήταν. Αναφέρει χαρακτηριστικά δε ότι: «Υπέστην μια άσχημη συμπεριφορά και επίθεση από ορισμένα πρόσωπα που τώρα θέλω να ξεχάσω».

Συνέντευξη στον Θανάση Αραμπατζή

•  Κυρία Χρήστου, τι είναι το «Κοντραμπάσο»; Ένας ύμνος στους ανεκπλήρωτες έρωτες;
- Είναι και αυτό. Είναι ένα σύνθετο έργο. Θίγει κοινωνικά ζητήματα, όπως η ανθρώπινη μοναξιά, η κοινωνική διαστρωμάτωση, η ιεραρχία μιας ορχήστρας, η σχέση του ήρωα με το όργανό του που είναι το κοντραμπάσο. Μια σχέση αγάπης και μίσους. Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία, ο κοντραμπασίστας κλεισμένος στο τέλεια μονωμένο δωμάτιό του μας μιλάει για όλα αυτά με έναν τρόπο κωμικοτραγικό. Προσπαθεί να απελευθερωθεί από αυτά που μια ζωή τον καταπιέζουν. Και αφορμή είναι ο ερωτάς του για μια νεαρή σοπράνο που δεν μπορεί να την προσεγγίσει. Μας μιλάει για τη ζωή του, τις φοβίες του, τον έρωτα, τους συνθέτες και για μια αλλόκοτη και τρομερή απόφαση που έχει πάρει. Ένα έργο πανανθρώπινο όπως και η μουσική. Ένα έργο με έντονα στοιχεία μαύρης κωμωδίας που προκαλεί τις σκέψεις μας για θέματα τόσο κοινωνικά όσο και υπαρξιακά.

ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑ
•  Γιατί ξανά; Ποια ανάγκη σάς οδήγησε να το ανεβάσετε ξανά, μετά την προ τριετίας επιτυχία;
- Το έργο αυτό ανέβηκε για μια παράσταση, στο πλαίσιο του «Βοήθεια στους καλλιτέχνες», μετά τον μεγάλο εγκλεισμό που περάσαμε με τον κόβιντ από τον πρώην αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Πάνο Σάπκα. Μετά για τρεις παραστάσεις στο +ΠΛΗΝ του Ηρακλή Τζαφέτα, έπειτα στο «Μπαράκι του Μύλου» και τώρα στον υπέροχο χώρο του «Circus». Θα έλεγα ότι είναι μια ανανεωμένη βερσιόν.
Όσες φορές κι αν ανεβάσεις το ίδιο έργο, πάντα κάτι διαφορετικό έχει να προσφέρει, τόσο από άποψη σκηνοθεσίας όσο και ερμηνείας.

• Επιλέγετε και σ’ αυτό το ανέβασμα να συνεργαστείτε με τον Δημήτρη Φωτίου... Γιατί;
- Με τον Δημήτρη Φωτίου είμαστε συνεργάτες και φίλοι πολλά χρόνια. Δική του επιλογή ήταν το «Κοντραμπάσο». Εγώ το ήξερα από την εποχή που σπούδαζα θέατρο και με άγγιξε βαθιά. Η σχέση του ήρωα με τη μουσική και με το «Κοντραμπάσο» και πόσο καταλυτική υπήρξε για τη ζωή του. Ο Δημήτρης εκτός από ηθοποιός είναι και μουσικός. Τι καλύτερος συνδυασμός!

• Συναντάτε κάπου τον ήρωα; Νιώθετε κάπου κοντά του;
- Σ’ όλα τα έργα που έχω ανεβάσει ως σκηνοθέτης ή ερμηνεύσει ως ηθοποιός, όλους τους ήρωες τους συναντώ κατά κάποιον τρόπο. Δεν χρειάζεται να έχουμε πάντα τις ίδιες εμπειρίες. Αλλά τους αισθάνομαι και προσπαθώ να τους δώσω σχήμα και μορφή σεβόμενη τον συγγραφέα.

Η ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ Θ.Θ.
•  Πρόσφατα έληξε και η θητεία σας στο Διοικητικό Συμβούλιο του αγαπημένου σας «Θεσσαλικού Θεάτρου». Μια θητεία που δεν θα χαρακτηριζόταν ανέφελη... Πώς το ζήσατε;
- Πραγματικά, η θητεία μου στο «Θεσσαλικό» μόνο ανέφελη δεν ήταν. Αλλά ως άνθρωπος έχω έναν ψυχαναγκασμό να υπερασπίζομαι τις ιδέες μου μέχρι τελικής πτώσης. Επίσης, όταν ο πρώην δήμαρχος, κύριος Καλογιάννης, με τίμησε τοποθετώντας με σ’ αυτήν τη θέση, η οποία είναι άμισθη και θέλω να το τονίσω αυτό, ήθελα να είμαι αντάξια αυτού του ρόλου και να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του «Θεσσαλικού Θεάτρου» που μ’ αυτό γαλουχήθηκα θεατρικά. Βέβαια, πάντα είχα καλή συνεργασία με τον κ. Σάπκα, όπως και με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό ήταν αρκετό. Δεν μπαίνουμε σε μια θέση για να λύσουμε τα υπαρξιακά μας προβλήματα, ούτε για να δημιουργήσουμε παρεούλες. Έχει ευθύνες και πολλές φορές θα συγκρουστείς. Αρκεί αυτό να γίνεται με τρόπο πολιτισμένο. Στο πρόσωπό μου, όμως, δεν έγινε έτσι. Υπέστην μια άσχημη συμπεριφορά και επίθεση από ορισμένα πρόσωπα που τώρα θέλω να ξεχάσω. Σε γενικές γραμμές ήταν μια εμπειρία χρήσιμη και φυσικά ευχαριστώ τον κ. Καλογιάννη γι’ αυτό. Κλείνοντας, κύριε Αραμπατζή, επιτρέψτε μου να σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass