Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην έκθεση «Δημιουργώντας

»ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2024 11:00

Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας επισκέφθηκε την έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Ν. Λάρισας, με θέμα εικαστικής ενότητας «Δημιουργώντας», έκθεση η οποία φιλοξενείται στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτισμικής-Αισθητικής Αγωγής, που έχει βασικό σκοπό να εξοικειωθεί ο εκπαιδευόμενος με τη «γλώσσα» της Τέχνης και του Πολιτισμού, καθώς και στο πλαίσιο των δύο από τα τέσσερα Σχέδια Δράσης (Project) που υλοποιούν εκπαιδευόμενοι κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο Σχολείο. Πρόκειται για τα Σχέδια με θέμα «Τέχνη και κοινωνία» και «Θέατρο και κινηματογράφος: καθρέφτες εποχών». Οι εκπαιδευόμενοι συνοδεύονταν από την υποδιευθύντρια του 1ου ΣΔΕ κ. Ναυσικά Τεγούση και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Ιωάννα Λειβαδίτου και Χρήστο Καλαντζή, υπευθύνους των Σχεδίων Δράσης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών, κ. Γιάννης Γεωργιάδης, καλωσόρισε τους μαθητές και παρουσίασε τις επτά μορφές τέχνης που συναντώνται σ’ αυτή την έκθεση, μέσα από τις δημιουργίες των καλλιτεχνών.
Η σχολική ομάδα ξεναγήθηκε στην έκθεση από τους καλλιτέχνες δημιουργούς κ.κ. Δημοσθένη Χαρούλη, Χρήστο Ρέντα, Ευθύμιο Γκουντή, Βασίλη Δαρδούμπα, Σοφία Χελιδωνά, Κωνστάντια Μπριάζα, Έλντα Μπαλμπούτση και Ελένη Αναστασίου. Οι εν λόγω καλλιτέχνες παρουσίασαν αναλυτικά τα εκτιθέμενα έργα τους.
Οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιωματική προσέγγιση που είχαν με τους καλλιτέχνες και τη δουλειά τους.
Ακολούθησε ξενάγηση και στα υπόλοιπα έργα της έκθεσης. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες-δημιουργοί είναι οι εξής: Αναστασίου Ελένη, Αργυροπούλου Βασιλική, Γκουντής Ευθύμιος, Δαρδούμπας Βασίλειος, Λένα Θανοπούλου-Πέρπερα, Καρατόλιος Κώνσταντίνος, Παγώνα Ζηλιασκούδη-Καραΐσκου, Καρυδοπούλου Ευσταρατία, Μακρή Ευανθία, Μακρής Στέφανος, Μπαρμπούτση Ελευθερία, Μπριάζα Κωστούλα, Νούσιας Αθανάσιος, Ντούφα Ζωή, Ρέντας Χρήστος, Ρόκου Ζωή, Σουλιώτη Παρασκευή, Σμαλιαρά Μάρθα, Τσάλτας Δημήτριος, Τσόγκα Έλενα, Χάμος Γεώργιος, Χαρούλης Δημοσθένης, Χελιδωνά Μαρία, Χελιδωνά Σοφία.
Οι εκπαιδευόμενοι του 1ου ΣΔΕ Λάρισας αδημονούν για την επόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη του Σχολείου η οποία αναμένουν να τους προσφέρει ακόμη περισσότερες γνώσεις και ερεθίσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass