Η καρδιά του σινεμά χτυπά στη Λάρισα

* ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 7ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» ΑΠΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ * ΘΩΜΑΣ ΡΕΤΣΙΑΝΗΣ: ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΙΝΕΦΙΛ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΘΟΝΗΣ * ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΚΑΙ ΜΠΕΤΤΥ ΜΑΓΡΙΖΟΥ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2024 12:10

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών που θα απευθύνονται και στο πιο σινεφίλ και ενημερωμένο κοινό, αλλά που θα προσελκύσει και νέους φίλους του κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί φέτος το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Φέτος το Πανόραμα, που είναι το 7ο, θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως 7 Απριλίου στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και είναι αφιερωμένο στον πολυπράγμονα άνθρωπο του κινηματογράφου Ντίνο Κατσουρίδη, που Κατσουρίδης δεν ήταν μόνο σκηνοθέτης κλασικών ταινιών, αλλά και σεναριογράφος, διευθυντής παραγωγής, παραγωγός, διευθυντής φωτογραφίας, οπερατέρ (χειριστής μηχανής), μοντέρ. Μια ξεχωριστή μορφή που είχε περάσει από όλα τα στάδια του μετιέ στο σινεμά, διαπρέποντας σε όλα. Μάλιστα, το φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ θα έχει έντονη λαρισαϊκή παρουσία, αφού θα τιμηθούν η Άννα Βαγενά και η Μπέττυ Μαγρίζου, ενώ παρόντες θα είναι σημαντικοί Έλληνες άνθρωποι του κινηματογράφου, όπως η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Βασίλης Κολοβός, η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η Πέμυ Ζούνη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Λευτέρης Χαρίτος και πολλοί άλλοι. Θα τιμηθεί δε και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια της. Το ήδη γιορτινό κλίμα θα είναι ακόμα πιο φωτεινό και από το γεγονός πως και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής.
Μιλώντας στην «Ε», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης θα τονίσει ότι: «Το φετινό Πανόραμα Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το 7ο κατά σειρά, θα περιλαμβάνει ποικιλία ταινιών και ένα πλούσιο παράπλευρο πρόγραμμα. Θα βραβευτούν άνθρωποι με σημαντική παρουσία στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ έντονη θα είναι και η λαρισαϊκή παρουσία, αφού θα τιμηθούν για την προσφορά τους η Άννα Βαγενά και η Μπέττυ Μαγρίζου.
Θα ήθελα να σταθώ ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι το φετινό πρόγραμμα των ταινιών καλύπτει και τους πιο «ενημερωμένους» και σινεφίλ θεατές, αλλά ταυτόχρονα θα προσελκύσει και νέους φίλους του κινηματογράφου» θα αναφέρει ο κ. Ρετσιάνης.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ντίνο Κατσουρίδη θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφικού υλικού από κινηματογραφικά γυρίσματα και τη ζωή του, προβολή δύο ταινιών του, καθώς και ομιλίες για το έργο του από κριτικούς κινηματογράφου και μουσική εκδήλωση με θέματα από τις ταινίες του. Παράλληλα, καθημερινά θα προβάλλονται ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών, ενώ έχουν προσκληθεί να παραστούν σ’ αυτό και να μιλήσουν με το κινηματογραφόφιλο κοινό σπουδαίοι σκηνοθέτες και καταξιωμένοι ηθοποιοί. Τέλος, για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, καθώς και ταινιών μικρού μήκους που ξεχώρισαν.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass