ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ «ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ

Οι «Δρόμοι του Κρασιού» στο Δίον

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2008 21:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Οι «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» οδηγούν σήμερα στην έκθεση της «Διαδρομής των θεών του Ολύμπου» που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον Πιερίας. Στην εκδήλωση, οι φίλοι των «Δρόμων του Κρασιού» θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μέλη του οινοτουριστικού δικτύου που ανήκουν στη «Διαδρομή των θεών του Ολύμπου», τα επισκέψιμα οινοποιεία, τους ξενώνες, τα εστιατόρια και τα εργαστήρια τοπικών προϊόντων. Στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών, πέρα από τις δυνατότητες οινικού τουρισμού και φιλοξενίας από τους ξενώνες του δικτύου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς της «Διαδρομής των θεών του Ολύμπου» και να δοκιμάσουν τα μοναδικά και ονομαστά κρασιά που παράγουν. Το οινοτουριστικό αυτό δίκτυο, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση οινικού τουρισμού κατά μήκος των διαδρομών του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος. Οι διαδρομές που εκτείνονται από το βόρειο άκρο της Θεσσαλίας έως την Ήπειρο και από εκεί έως τη Θράκη είναι οι εξής: Των θεών του Ολύμπου, της Ηπείρου, των Λιμνών, της Νάουσας, της Πέλλας-Γουμένισσας, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και του Διονύσου. Στην έκθεση του Δίου, τα «μέλη της Διαδρομής των Θεών του Ολύμπου» θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε όσους θελήσουν να τα επισκεφθούν, αναδεικνύοντας όλα τα σημεία του αμπελοοινικού, πολιτισμικού, γαστρονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής. Τα επισκέψιμα οινοποιεία είναι: Κτήμα Κατσαρού, Κρανιά Λάρισας, Οινοποιία Ντούγκος, Ιτέα Τεμπών Λάρισας, Τσάνταλη, Ραψάνη Λάρισας.
Σχετικά με τους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος
«Οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» αποτελούν ένα πρωτοπόρο για την Ελλάδα τουριστικό πρόγραμμα και μία καινοτόμο εκδρομική πρόταση προς τον σύγχρονο περιηγητή. Δημιουργήθηκαν το 1997 από την κοινή προσπάθεια των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος. Σήμερα, τα 37 πλέον μέλη της Ένωσης, μας προτείνουν 8 οινικές διαδρομές που διασχίζουν τη Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας στάσεις στους σημαντικούς αμπελοτόπους της Θεσσαλίας, Ραψάνη και Κρανιά, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Πινακίδες δείχνουν τον δρόμο για αμπελώνες και οινοποιεία. Ο χάρτης συμπληρώνεται με αξιόλογα εστιατόρια, ταβέρνες, ξενώνες και ξενοδοχεία, εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων και δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, όλα συνεργαζόμενα μέλη των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος που έχουν αξιολογηθεί βάσει κοινών προδιαγραφών και φέρουν το αντίστοιχο ειδικό σήμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310-281617, Fax: 2310-281619.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass