ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΕ ΠΑΛΑΜΑ, ΣΟΦΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΚΙ

«Προτεραιότητά μας οι υπάρχουσες υποδομές»

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2018 22:39

Τις υπό ολοκλήρωση εγκαταστάσεις του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας και τους Δήμους Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στον Νομό Καρδίτσας,

συνοδευόμενος από τους βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σπύρο Λάππα, Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Παναγιώτα Βράντζα, τον συντονιστη της Ν.Ε. του κόμματος κ. Ηλία Αντωνίου, υπηρεσιακά και κομματικά στελέχη. Ο κ. Βασιλειάδης απέφυγε να αναλάβει δεσμεύσεις για μεγάλα αθλητικά έργα στην περιοχή, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν προς αξιοποίηση πολλά χρήματα, ούτε προβλέπονται σχετικές πιστώσεις στο ΕΣΠΑ, οπότε το Υπουργείο θέτει ως προτεραιότητα την επίλυση προβλημάτων στις υπάρχουσες υποδομές και την αξιοποίηση αξιόλογων μελετών.
Σε ό,τι αφορά δε στο νέο Κλειστό της Καρδίτσας, έδειξε επιφυλακτικός για τις δυνατότητες που υπάρχουν να λειτουργήσει μόλις τελειώσει η κατασκευή του. Όμως εξήρε την ομαλή πορεία των εργασιών αποπεράτωσης οι οποίες ξεμπλόκαραν χάρη στη στενή συνεργασία και διεκδικητική προσπάθεια των τοπικών πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Ειδικότερα, στον Δήμο Παλαμά, τον κ. Βασιλειάδη υποδέχθηκε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου, μέλη της Δημοτικής Αρχής και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων της περιοχής. Συζητήθηκαν τοπικά ζητήματα και η υλοποίηση των ήδη κατατεθημένων μελετών για τα έργα:
- Κατασκευή αποδυτηρίων γηπέδου ποδοσφαίρου Τ.Κ. Ιτέας.
- Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων στο γήπεδο της Δ.Κ. Παλαμά.
- Επίστρωση γηπέδων με χυτό ελαστικό συνθετικό τάπητα στο Δημοτικό Σχολείο Προαστίου.
- Κατασκευή WC γηπέδου ποδοσφαίρου Δ.Κ. Παλαμά.
Ο κ. Σακελλαρίου στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα στον κ. Υφυπουργό και τη συνοδεία του.
Στον Δήμο Σοφάδων, ο δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος συνεπικουρούμενος από αιρετούς της Διοίκησης και εκπροσώπους αθλητικών σωματείων, έθεσε στην κυβερνητική αντιπροσωπεία την ενεργητική πυρασφάλεια του Κλειστού Γυμναστηρίου Σοφάδων και τη νομιμοποίηση των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων.
Εκτός των παραπάνω ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας  για την Ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Δημοτικού σταδίου Δ.Κ. Σοφάδων και την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στους Σοφάδες.
Επιπλέον υπενθύμισε ότι στις 20-02-2018 ο Δήμος αιτήθηκε στο Tμήμα Μελετών Αθλητικών Έργων και Παρακολούθησης Υλοποίησης Προγραμμάτων της Γ.Γ.Α. τη σύνταξη μελετών και τευχών δημοπράτησης των κάτωθι αθλητικών έργων:
1. Δημοτικά στάδιο Σοφάδων: Επίστρωση του στίβου με συνθετικό τάπητα.
2. Ανακατασκευή εξωτερικών γηπέδων αντισφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης δημοτικού σταδίου Σοφάδων.
3. Κατασκευή σκεπάστρου κερκίδας γηπέδου Καρποχωρίου.
Παράλληλα, ζήτησε από τη Γ.Γ.Α την πιστοποίηση του ΔΟΠΑΠΣ ως φορέα αθλητικού τουρισμού ενώ τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν και προτάσεις για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Σοφάδων με σκοπό τη χρηματοδότηση από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου.
Τέλος ο κ. Σκάρλος είπε ότι προχώρησε στη σύνταξη των εξής έργων:
1. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ - ΠΑΡΚΕΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ.
2. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΑΒΡΑΣ.
3. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ.
Τέλος συνάντηση με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων του Δήμου Μουζακίου, παρόντος του δημάρχου και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργου Κωτσού, είχε χθες το βράδυ στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού.
Ο κ. Κωτσός αφού επισήμανε στον κ. Βασιλειάδη ότι θα προτιμούσε η συνάντηση να γινόταν στο Δημαρχείο με όλους τους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοικητικής αρχής, τόνισε ότι ο Δήμος Μουζακίου παρουσιάζει πλούσια δράση με σωματεία του σε αθλήματα όπως είναι το ποδόσφαιρο, η ποδηλασία και ο στίβος, αλλά και σε εναλλακτικές μορφές αθλητισμού, όπως είναι ο ανεμοπτερισμός, η αναρρίχηση και οι περιηγήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε τη χρηματοδότηση των παρακάτω παρεμβάσεων:
• Κατασκευή εθνικού ποδηλατοδρομίου mountain bike.
• Δημιουργία πεδίου αναρρίχησης στην Τοπική Κοινότητα Πορτής.
• Δημιουργία πεδίου ανεμοπτεριστών στις Τοπικές Κοινότητες Ελληνοπύργου και Πορτής.
• Κατασκευή προπονητικού Κέντρου στην περιοχή «Επισκοπή» του Δήμου Μουζακίου.
• Ανακατασκευή μεγάλου μέρους των κερκίδων και ολοκλήρωση του ταρτάν στο Γήπεδο Μουζακίου.
• Βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στους οικισμούς Αγναντερού και Κρανέας για την προστασία των αθλούμενων από τραυματισμούς.
Για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Κωτσός ενημέρωσε πως ο Δήμος Μουζακίου έχει έτοιμη μελέτη, ενώ για τα υπόλοιπα έργα δήλωσε ότι εάν εκφραστεί θετική διάθεση εκτέλεσής τους, ο Δήμος είναι σε θέση να ετοιμάσει τις αναγκαίες μελέτες σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Κλείνοντας ο κ. Κωτσός έθιξε την αρνητική αντιμετώπιση του κράτους σε αιτήματα των ΟΤΑ, οι οποίοι – όπως είπε – όταν τους ζητηθεί εξυπηρετούν τα Υπουργεία και τις Υπηρεσίες παραχωρώντας προς χρήση τους ακίνητα, γραφεία, μα και διάφορα τεχνικά ή μεταφορικά μέσα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass