ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Περί τις 100 αιτήσεις για τα νοσοκομεία

* Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους υποψήφιους διοικητές

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2016 0:34

 

 

Λήγει σήμερα Τρίτη, στις 3 το μεσημέρι, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων όσων ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στις 146 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Χθες, προτελευταία ημέρα της προθεσμίας, παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση αιτήσεων, τουλάχιστον προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, για τα νοσοκομεία της αρμοδιότητάς της, καθώς γινόταν λόγος για τριψήφιο αριθμό αιτήσεων, ενώ μέχρι την περασμένη Παρασκευή το σύνολο των αιτήσεων ήταν λίγο παραπάνω από 30!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μέχρι την Παρασκευή δεν είχε υποβληθεί ούτε μία αίτηση για τη διοίκηση των διασυνδεόμενων - Πανεπιστημιακό και Γενικό - Νοσοκομείων Λάρισας.

Από την 5η ΥΠΕ διευκρινίζουν πάντως ότι θα περιμένουν άλλες δύο μέρες προκειμένου να φτάσουν και οι αιτήσεις που θα σταλούν με το ταχυδρομείο, έχοντας φυσικά μέχρι και σημερινή ημερομηνία αποστολής.

Αμέσως μετά, θα συνταχθεί η λίστα με τα ονόματα των υποψήφιων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, ανά νοσηλευτικό ίδρυμα, η οποία στη συνέχεια θα σταλεί στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ξεκινήσει η αξιολόγηση από την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΘΕΙ

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι, (όπως και στις προηγούμενες προκηρύξεις) το πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ.

Τα προσόντα που θα συνεκτιμηθούν είναι τα παρακάτω:

1. Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.

2. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική μονάδων υγείας ή άλλος συναφής τίτλος σπουδών στη διοίκηση και τα οικονομικά.

3. Τίτλοι σπουδών στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού.

4. Εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.

5. Τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσημης γλώσσας της ΕΕ που αποδεικνύεται από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ή σχετικό πιστοποιητικό επάρκειας τουλάχιστον επιπέδου Β2.

6. Προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα επί 5ετία τουλάχιστον, ή σχέση με τους Οργανισμούς Υγείας ως επαγγελματίας για μια 10ετία τουλάχιστον.

7. Eπαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από θέσεις που υπηρέτησαν οι υποψήφιοι, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώρισή τους.

8. Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες.

9. Προσωπικότητα και εκτίμηση δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και η οποία θα προκύψει από την προφορική συνέντευξη και τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.

10. Κοινωνικό έργο το οποίο αποδεικνύεται από τη συμμετοχή των υποψηφίων σε εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας.

11. Ηλικία μέχρι 65 ετών.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass