ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2016 23:37

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Επιστημονική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων διοργάνωσε η ΔΗΚΕΦΑ με θέμα "Μύθοι και αλήθειες για τις οξείες ιογενείς λοιμώξεις του Αναπνευστικού". Το θέμα επιμελήθηκε και παρουσίασε η Φαρσαλινή ειδική παθολόγος εξειδικευμένη στις λοιμώξεις κ. Σοφία Αθανασιά.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό της προέδρου της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινας Συροπούλου, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική αρχή μέσα από τις διάφορες δομές της να παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση στους δημότες και συγχρόνως να δίνει βήμα και λόγο σε επιστήμονες του δήμου ώστε να αναπτύσσουν και να παρουσιάσουν ιατρικά θέματα που έχουν σχέση με το γνωστικό τους αντικείμενο.

Κατόπιν η κ. Σοφία Αθανασιά στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού και ειδικά το κοινό κρυολόγημα, αποτελούν πολύ συχνά, ήπια και αυτοϊώμενα νοσήματα. Εμφανίζονται όλο τον χρόνο, κυρίως όμως τους κρύους μήνες του χειμώνα, λόγω αγάπης των ιών για το ψυχρό χωρίς υγρασία κρύο, αλλά κυριότερα λόγω εύκολης μετάδοσής τους από άνθρωπο σε άνθρωπο εξαιτίας του συνωστισμού σε μικρούς ζεστούς χώρους. Η κυριότερη και σοβαρή ίωση του αναπνευστικού, η γρίπη της οποίας η επιδημική περίοδος έχει ξεκινήσει στη χώρα μας από 20ημέρου περίπου, έχει ήδη σαν αποτέλεσμα 47 ασθενείς νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και 6 θανάτους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προστατευτούμε από αυτή, που είναι απλοί και καθημερινοί. Πλύσιμο χεριών, αναπνευστική κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος, προσοχή στη στενή επαφή με νοσούντες (χειραψία, φιλιά), καλός αερισμός των χώρων που ζούμε και εργαζόμαστε και των σχολείων. Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα όμως της επιστήμης για την προφύλαξη από την γρίπη είναι το αντιγριπικό εμβόλιο".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της εκκλησίας π. Βασίλειος Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Χριστοδ. Παπαγεωργίου και κ. Γιάννης Βασιλείου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κωστας Τύμπας, η δημοτική σύμβουλος κ. Κική Παναγιωτοπούλου, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Αναστ. Λιαπής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass