ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Κέλλας: Η κυβέρνηση καταστρέφει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 20:13

 

«Η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, , φαίνεται ότι στοχοποιεί ξεκάθαρα, κάθε τι παραγωγικό στη χώρα. Οι αποφάσεις της στο χώρο του φαρμάκου αποσταθεροποιούν την ελληνική αγορά φαρμάκου και εξοντώνουν την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο στις ξένες πολυεθνικές». Τα παραπάνω υποστήριξε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας μιλώντας στην κοπή πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, όπου και εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός σχολιάζοντας την επικαιρότητα σημείωσε πως «η εκδήλωση γίνεται σε μια περίοδο όπου όλοι οι παραγωγικοί φορείς της χώρας βρίσκονται κυριολεκτικά στους δρόμους, αντιδρώντας στο καταδικαστικό ασφαλιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης. Ένα ασφαλιστικό, που έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να συζητείται, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει καμία αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητά του. Είναι πέρα ως πέρα άδικο, αντιαναπτυξιακό και ανεφάρμοστο. Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και να ξεκινήσουν συζητήσεις κάτω από νέες βάσεις με όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας».

Αναφερόμενος στις πολιτικές πρακτικές του υπουργείου Υγείας ο κ. Κέλλας σημείωσε πως «Η κατάργηση του πλαφόν στα off patent φάρμακα και στα γενόσημα, καταστρέφει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Η φαεινή ιδέα του Υπουργείου Υγείας να προτείνει στο “κουαρτέτο”, την καθιέρωση του νοσοκομειακού clawback, θα οδηγήσει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε ολόκληρη την χώρα, σε τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων».

Τέλος, ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ απηύθυνε δραματική προειδοποίηση: «Δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί πως ο χώρος της Υγείας ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Το νοσοκομειακό σύστημα βρίσκεται υπό κατάρρευση, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη και ο χώρος του φαρμάκου, απειλείται με αφανισμό. Την στιγμή που μιλάμε, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό της γρίπης 65 συμπολίτες μας, κρεβάτια στις ΜΕΘ δεν υπάρχουν, το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού έχει μείνει ανεμβολίαστο, αφού για πρώτη φορά δεν υπήρξε καμία ενημερωτική εκστρατεία για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, κυρίως των ευπαθών ομάδων και υπάρχει μεγάλη δυσκολία να βρεις εμβόλια στα φαρμακεία. Μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που οφείλεται αποκλειστικά στην πλήρη ανικανότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass