ΤΩΝ «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΙΨΑ

Επιμόρφωση εθελοντών

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 8:07

 

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο παρακολούθησαν ομάδες εθελοντών των «Ενεργών Πολιτών» Λάρισας, του «Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» από ψυχολόγους του Ινστιτούτου Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης Λάρισας (ΙΨΑ).
Οι εθελοντές εκπαιδεύονται για δεύτερη φορά λαμβάνοντας χρήσιμες πληροφορίες για σωστή συμπεριφορά απέναντι στους ωφελούμενους του δικτύου αλληλεγγύης και για αντιμετώπιση ζητημάτων κρίσης.
Πιο συγκεκριμένα παρακολούθησαν εισηγήσεις του ψυχολόγου εργασίας Αχιλλέα Βαϊόπουλου («Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία»), της ψυχολόγου Μαρίας Κούμπουλη («Πολυπολιτισμικότητα και διαφορετικότητα») και της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας Σίλιας Μπατρακούλη («Δεξιότητες Επικοινωνίας» και «Η σημασία του εθελοντισμού»). Οι εθελοντές δεν περιορίστηκαν στον παθητικό ρόλο του ακροατή. Συμμετείχαν ενεργά στις ερωτήσεις που τους έθεταν οι εισηγητές και σε βιωματικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δικαιούχων του Ιατρείου και των εθελοντών για την εκδήλωση στάσεων και αντιλήψεων για τα θέματα που τους αφορούσαν. Συντονίστρια του σεμιναρίου ήταν η επιστημονική συνεργάτης του Ι.Ψ.Α., Σίλια Μπατρακούλη, MSc., Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους και Οικογένειας.
Και οι δύο πλευρές δήλωσαν ικανοποιημένες από αυτή τη συνεργασία, την οποία δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass