ΝΟΜΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ορίζεται προσωρινό Δ.Σ. στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας;

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 0:19

Τη νομική φόρμουλα ώστε να ξεπεράσει τον σκόπελο της γραφειοκρατίας και να ορίσει εκ νέου Διοικητικό Συμβούλιο για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, αναζητεί σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως είναι γνωστό, η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου έχει λήξει από την περασμένη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, επιτείνοντας τα προβλήματα στη λειτουργία των δύο νοσοκομείων ακόμα και σε ζητήματα καθημερινότητας, ενώ επιπλέον εκκρεμεί, όπως και για όλα τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ο ορισμός διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα.

Το πρόβλημα που θα προέκυπτε τη συγκεκριμένη ημερομηνία είχαν έγκαιρα επισημάνει στους αρμόδιους του υπουργείου, τόσο οι διευθυντές ιατρικών υπηρεσιών των δύο νοσοκομείων, όσο και η διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, αλλά και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι και τα σχετικά δημοσιεύματα της «Ε» έχουν φτάσει στο γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος αναζητεί την καλύτερη αλλά πλέον και την ταχύτερη λύση για την επίλυση του προβλήματος.

Εκείνο που έχει ξεκαθαριστεί εκ μέρους του υπουργείου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι το ζήτημα του ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου για το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομεία της Λάρισας, είναι εντελώς διαχωρισμένο από το θέμα του ορισμού του νέου διοικητή και των αναπληρωτών διοικητών, καθώς η τοποθέτησή τους αναμένεται να καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες ακόμα.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανός ο ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου, έστω και με προσωρινό χαρακτήρα, μέχρι τον ορισμό διοικητή και αναπληρωτών διοικητών, μέσω ΦΕΚ που αν ξεπεραστεί η γραφειοκρατία μπορεί να δημοσιευτεί και εντός λίγων ημερών.

Επισημαίνεται ότι ακόμα δεν έχει επικυρωθεί από το υπουργείο η τοποθέτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο των δύο αιρετών εκπροσώπων των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων, δηλαδή της κ. Σοφίας Σωτηράκου και του κ. Χρήστου Νάκου, αντίστοιχα.

Αξίζει παράλληλα να τονιστεί ότι, σε περίπτωση που το υπουργείο επιλέξει τη λύση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, δέον είναι να εκπροσωπείται σε αυτό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που έμεινε χωρίς εκπροσώπηση στο απερχόμενο Δ.Σ.

Εν τω μεταξύ, ενδεικτικό της αγωνίας της απερχόμενης διοίκησης να προλάβει την προώθηση θεμάτων καθημερινής λειτουργίας των δύο νοσοκομείων πριν τη λήξη της θητείας της, είναι το γεγονός ότι στην τελευταία της συνεδρίαση, την περασμένη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, είχε εισαγάγει προς ψήφιση περίπου... 100 θέματα, ενώ δύο μέρες νωρίτερα, είχαν συζητηθεί άλλα 50!

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass