ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΩΝ

Επιτέλους ΜΑΦ στο Γενικό Νοσοκομείο

* Προχωράει η διαδικασία αυτονόμησης του ΓΝΛ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2016 8:45

Θετική κατάληξη φαίνεται ότι έχουν οι προσπάθειες για τη λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς είναι εφικτή η στελέχωσή της με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τις προσεχείς εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στη μονάδα είναι ήδη τοποθετημένος από την προηγούμενη χρονιά υπερσύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Η πρόσληψη 2 γιατρών και 12 νοσηλευτών είχε αρχικά δρομολογηθεί μέσω του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ -αφορούσε συνολικά στην πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών που θα κάλυπταν αποκλειστικά κενές θέσεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ΜΑΦ δημόσιων νοσοκομείων της χώρας – ο οποίος προκηρύχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι πίνακες διοριστέων που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ τον περασμένο Μάρτιο, προκάλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος πήρε για έλεγχο στο υπουργείο τα στοιχεία, κάνοντας λόγο για «μαγειρέματα» και παράνομες διαδικασίες, με αποτέλεσμα την αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μπλόκαρε, όπως ήταν φυσικό, τις διαδικασίες πρόσληψης των επιτυχόντων, αλλά πλέον ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται ομαλά.

Την περασμένη εβδομάδα αναρτήθηκαν οι νέοι πίνακες επιτυχόντων, βάσει των οποίων 2 γιατροί – τα μόρια των οποίων δεν εμφανίζονταν στο σύνολό τους αρχικά – προσλαμβάνονται στη ΜΑΦ του «Κουτλιμπάνειου», ενώ τις επόμενες μέρες δημοσιεύονται και οι πίνακες διοριστέων για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Τούτων δοθέντων, λαμβάνοντας υπόψη και το απαραίτητο χρονικό διάστημα για την κατάθεση ενστάσεων, που ορίζει ο νόμος, ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας και της ΜΕΘ του ΓΝΛ, Απόστολος Κομνός, εκτιμάει ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει στη διάθεσή του το σύνολο του προσωπικού που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσουν τα 8 κρεβάτια στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΝΛ

Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη που είχε κάνει από τη Λάρισα τον περασμένο Μάρτιο ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, ότι δηλαδή είναι στα σχέδια του υπουργείου η εκ νέου αυτονόμηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο έχει ενοποιηθεί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από τις αρχές του 2013.

Η διασύνδεση των δύο νοσοκομειακών μονάδων της πόλης, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο «Κουτλιμπάνειο», όπως την αναστολή λειτουργίας ορισμένων κλινικών, διά της συγχωνεύσεως με το ΠΓΝΛ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο κοινό Διοικητικό Συμβούλιο των δύο νοσοκομείων δεν υπάρχει εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου, με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την προώθηση λύσεων σε προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι δεδομένη η βούληση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην εκ νέου αυτονόμηση του ΓΝΛ, γεγονός που θα βάλει τέλος στους φόβους πολλών ό,τι η συνέχιση της διασύνδεσης θα οδηγούσε σε κλείσιμο της μονάδας.

Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για την πορεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αναμένεται να κάνει σήμερα ο εκτελών χρέη διοικητή του, Απόστολος Κομνός, κατά την τελετή έναρξης της διημερίδας που διοργανώνει η ΜΕΘ στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass