ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΞΑΝΘΟΥ

«Οι νεφροπαθείς παλεύουν με τα ερείπια για τις ζωές τους»

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2016 7:28

 

Παρέμβαση – καταγγελία στην οποία γίνεται λόγος για την «αμνησία» των κυβερνήσεων, τα «τσουβάλια» των υποσχέσεων, κάποια «χαμένα» ευρώ και τους νεφροπαθείς που «παλεύουν με τα ερείπια για τις ζωές τους», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, πραγματοποιούν τα μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Λάρισας «Ο Άγιος Αχίλλειος» με αφορμή τη σημερινή άφιξη στην πόλη του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Ειδικότερα, στο υπόμνημα που θα επιδώσει σήμερα στον κ. Ξανθό ο πρόεδρος του συλλόγου π. Γεώργιος Ντάρδας, σημειώνονται τα εξής:

«Η «αμνησία» των Κυβερνήσεων, τα «τσουβάλια» των υποσχέσεων, κάποια «χαμένα» ευρώ και οι νεφροπαθείς να παλεύουν με τα ερείπια για τις ζωές τους!

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την επίσκεψή σας στην πόλη της Λάρισας θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε αλλά και να σας ενημερώσουμε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς πολίτες του νομού Λάρισας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υφίσταται αυτήν τη στιγμή στην πόλη της Λάρισας είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και συγκεκριμένα η Μονάδα Αιμοκάθαρσης. Οι συνθήκες αιμοκάθαρσης στην συγκεκριμένη Μονάδα θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε προσπάθεια ικανοποίησης δημοσιονομικών στόχων να γίνεται σε βάρος της ίδιας της ζωής ατόμων με βαριές αναπηρίες όπως είναι η νεφροπάθεια τελικού σταδίου. Έχουμε καταγγείλει πολλές φορές ότι η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας είναι δυσλειτουργική. Βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του κτιρίου με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Βάση νόμου οι μονάδες αιμοκάθαρσης θα πρέπει να βρίσκονται στο ισόγειο ή στον 1ο όροφο. Συνυπάρχει μαζί με την καρδιολογική και ογκολογική κλινική. Δεν υπάρχει αίθουσα αναμονής για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Τα μηχανήματα είναι απαρχαιωμένα εικοσαετίας και πλέον που δημιουργούν πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης, και το μέγα ερώτημα είναι εάν κάνουν σωστή αιμοκάθαρση και δεν θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του ασθενή! (Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας κάνουμε γνωστό τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών).

Όλα αυτά τα προβλήματα που αφορούν τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου τα έχουμε καταγγείλει πολλές φορές στους αρμόδιους φορείς. Με επιστολές που στέλνουμε κατά καιρούς εδώ και χρόνια, αλλά και με προσωπικές συναντήσεις με τους Διοικητές του νοσοκομείου, με τους Διοικητές της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (θα μπορούσαμε να κάνουμε λεπτομερή αναφορά σε πρόσωπα και ημερομηνίες αλλά είναι τόσα πολλά που πιστεύουμε ότι θα σας κουράζαμε) το μόνο που εισπράξαμε μετά από έναν μεγάλο αγώνα, είναι ένα τσουβάλι υποσχέσεις και ένα τεράστιο γιατί κοροϊδίας και απογοήτευσης!

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που αφορά όλες τις Μονάδες Αιμοκάθαρσης της πόλης μας αλλά προκαλεί και ανησυχία στους νεφροπαθείς είναι αυτό της ουρίας και της μέτρησής της στο τέλος της αιμοκάθαρσης. Οι σωστές τιμές τις ουρίας μετά το τέλος της αιμοκάθαρσης δηλώνει ότι έχει γίνει σωστή αιμοκάθαρση και δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας στον ασθενή ενισχύοντας την ψυχολογική του κατάσταση. Η εξέταση θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε το ζητάει ο ασθενής. Στις μονάδες αιμοκάθαρσης η εξέταση δεν γίνεται στα διαστήματα που απαιτείται.

Τέλος θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό το θέμα -σκάνδαλο, σχετικά με το κληροδότημα ενός κτιρίου προς το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από έναν νεφροπαθή συμπολίτη μας. Το εν λόγω κτίριο βρίσκεται στην οδό Ερμού 10, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 800.000 ευρώ. Όρος της διαθήκης ήταν τα χρήματα μετά την πώληση του κτηρίου να δοθούν για τον εκσυγχρονισμό-αγορά νέων μηχανημάτων και τη μεταφορά της μονάδας αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο. Ζητήσαμε σαν Σύλλογος, πολλές φορές και από πολλούς αρμόδιους φορείς και πρόσωπα να μας δώσουν μια απάντηση για το τι απέγιναν τα χρήματα αλλά δυστυχώς δεν πήραμε καμία. Γι’ αυτόν τον λόγο μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας θα προβούμε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καθώς επίσης θα ζητήσουμε την εισαγγελική παρέμβαση για την επίλυση του τόσο σημαντικού ζητήματος.

Κλείνοντας την επιστολή μας θα θέλαμε να ζητήσουμε την παρέμβαση αλλά και τη συμπαράσταση όλων των φορέων της πολιτείας για την άμεση επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων που αφορούν την ευπαθή ομάδα των νεφροπαθών συμπολιτών μας .

Η ζωή είναι δικαίωμα όλων!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass