Κ. Μπαργιώτας: «Ρουσφέτια με επικουρικούς σε στρατιωτικά νοσοκομεία!»

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2016 8:04

Στην τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με την οποία δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης επικουρικών γιατρών και σε στρατιωτικά νοσοκομεία αναφέρεται με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, υπεύθυνος του τομέα υγείας του κόμματος, Κώστας Μπαργιώτας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαργιώτας σημειώνει τα εξής:

«Δεκαεπτά μήνες τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απλώς παρακολουθεί την κατάρρευση του ΕΣΥ. Έχουμε πλέον πειστεί ότι τις απαραίτητες δομικές αλλαγές στο σύστημα ούτε θέλει ούτε μπορεί να τις υλοποιήσει. Μετά το φιάσκο των εγκαινίων στη Σαντορίνη, ακολουθούν οι ανεξέλεγκτοι διορισμοί. Η ωμότητα με την οποία, ακόμα και σήμερα, ασκείται μικροπολιτική είναι απίστευτη. Οι διορισμοί επικουρικών αποτέλεσαν μια λύση ανάγκης για τα νοσοκομεία μέχρι που οι ανεξέλεγκτοι μαζικοί διορισμοί του κ. Πολάκη απειλούν να τα τινάξουν στον αέρα. Μικρή λεπτομέρεια: οι επικουρικοί αμείβονται από τον προϋπολογισμό των Νοσοκομείων, τα οποία κόβουν φάρμακα και υλικά για τη μισθοδοσία. Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων έχουν στην κυριολεξία στραγγίξει. Ελπίζουμε να διαψευστούμε, αλλά μάλλον δεν αργεί η ώρα που το Υπουργείο θα αντιμετωπίσει το φιάσκο και των απλήρωτων επικουρικών. Αυτός είναι, προφανώς, ο λόγος που ο κ. Πολάκης ανακαλύπτει συνεχώς καινούριες θέσεις για βόλεμα. Με σημερινή τροπολογία του Υπουργείου Υγείας σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης επικουρικών ιατρών και σε στρατιωτικά νοσοκομεία! Ο στρατός έχει εξαιρετικό και άφθονο μόνιμο επιστημονικό δυναμικό και εκατοντάδες έφεδρους γιατρούς διαθέσιμους, είναι αμφίβολο όμως εάν περισσεύουν κονδύλια για διασπάθιση. Μακάρι με τα επικοινωνιακά τερτίπια του κ. Πολάκη και τις διαρκείς εξαγγελίες περί προσλήψεων του κ. Ξανθού να αβγάτιζαν τα κονδύλια των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων. Δυστυχώς, όμως, θαύματα δεν γίνονται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass