ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Στο επίκεντρο τα τελευταία δεδομένα για το μελάνωμα

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2016 11:34

Τα τελευταία παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα καθώς και τα αποτελέσματα της εμπειρίας και έρευνας στα ελληνικά κέντρα διάγνωσης και αντιμετώπισης του μελανώματος συζητούνται διεξοδικά στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μελανώματος που ξεκίνησε χθες στο ξενοδοχείο Imperial, στη Λάρισα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μελανώματος (ΕΛΕΜΜΕΛ) και συμμετέχουν ιατροί και των 4 ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διάγνωση, αντιμετώπιση, παρακολούθηση και πρόληψη της νόσου: Δερματολόγοι, Παθολογοανατόμοι, Πλαστικοί Χειρουργοί, και Παθολόγοι-Ογκολόγοι.

Στο Συνέδριο συζητούνται συγκεκριμένα: Επιδημιολογία – πρόληψη Μελανώματος, Γενετική Μελανώματος, Lentigo Maligna (Κακοήθης φακή, Άτυπες εντοπίσεις – Ειδικοί πληθυσμοί, Παρακολούθηση και αντιμετώπιση ασθενών υψηλού κινδύνου, Μεταστατική νόσος – Τα νεώτερα στη θεραπεία, Πρώιμη διάγνωση μελανώματος, Κακοήθεις όγκοι σε διαφορική διάγνωση με το μελάνωμα – Ο ρόλος της κλινικοπαθολογικής συνεργασίας, Χειρουργική μελανώματος, Αντιμετώπιση τοξικότητας νέων θεραπειών, Ανοσοθεραπεία, Ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα δοθούν οι Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη διάγνωση, τη χειρουργική αντιμετώπιση, την παθολογοανατομική διάγνωση, το μεταστατικό μελάνωμα και την ακτινοθεραπεία στο Μελάνωμα.

Αξίζει να τονιστεί ότι, χθες, λίγο πριν την επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου, ο γιατρός και ερευνητής, Νικόλαος Παπαθεοδώρου, μίλησε στους συνέδρους με θέμα «Λάρισα : Μια ιστορική διαδρομή 8.000 χρόνων».

Χαιρετισμό στην τελετή έναρξης απηύθυναν ο πρόεδρος του Τμήματος της Ιατρικής, καθηγητής Ιωάννης Στεφανίδης και ως εκπρόσωπος του δήμου Λαρισαίων ο γιατρός Ιωάννης Μπουσμπούκης.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass