ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ξεπαγιάζουν Κέντρα Υγείας!

Την ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται σύμβαση με την ΕΚΟ για τον εφοδιασμό τους

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2016 14:28
Το Κέντρο Υγείας Αγιάς είναι μία από τις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας που προσπαθούν να θερμανθούν όπως-όπως Το Κέντρο Υγείας Αγιάς είναι μία από τις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας που προσπαθούν να θερμανθούν όπως-όπως

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης για αρκετές μέρες και με τις θερμοκρασίες γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου έμειναν αρκετά Κέντρα Υγείας αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν τόσο οι ασθενείς που χρειάστηκε να τα επισκεφτούν όσο και οι εργαζόμενοι.

Επιστρατεύθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις τα λιγοστά αποθέματα από τον περυσινό χειμώνα, καθώς και αερόθερμα και air condition, ενώ το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ριζικά με πετρέλαιο θέρμανσης από τοπικούς πρατηριούχους, με τη ρητή δέσμευση των υπευθύνων της ΥΠΕ ότι το τιμολόγιο που έκοψαν θα πληρωθεί το αργότερο σε δύο μήνες.

Η αιτία αυτής της καθυστέρησης είναι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες πριν την υπογραφή σύμβασης με την εταιρία ΕΚΟ, μέσω της οποίας θα εφοδιάζονται πλέον τα 33 Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ, λύνοντας ουσιαστικά ένα σημαντικό πρόβλημα που τακτικά προέκυπτε.

Θεωρείται πλέον θέμα ημερών η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, καθώς αυτό το διάστημα διευθετούνται ζητήματα ασφαλείας – όπως η ύπαρξη χώρου για την ομαλή είσοδο και έξοδο των βυτιοφόρων της εταιρίας σε κάθε Κέντρο Υγείας ώστε να γίνει η τροφοδοσία του πετρελαίου θέρμανσης - που υποχρέωσαν την ΕΚΟ να καθυστερήσει.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι για πολλές μέρες οι συνθήκες σε αρκετά Κέντρα Υγείας δεν ήταν καθόλου κολακευτικές για το σύστημα υγείας, ενώ υπήρχαν μέχρι και χθες Κέντρα Υγείας, όπως αυτό στην Αγιά της Λάρισας ή στα Ψαχνά Ευβοίας, τα οποία λειτουργούσαν χωρίς θέρμανση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους και ασθενείς.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρη Δημητριάδη, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε την επόμενη εβδομάδα να έχει υπογραφεί η σύμβαση με την ΕΚΟ, προκειμένου να ξεκινήσει και ο εφοδιασμός των Κέντρων Υγείας με πετρέλαιο θέρμανσης.

Σημαντικός είναι παράλληλα και ο χρόνος ισχύος της σύμβασης, αν δηλαδή θα ισχύσει και πέραν του 2017, όπως είναι επιθυμία της 5ης ΥΠΕ.

Εν τω μεταξύ, μόλις προχθές τακτοποιήθηκε το πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, το οποίο εφοδιάστηκε με 1.000 λίτρα από τοπικό πρατηριούχο, ενώ προ ημερών είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και στο Κέντρο Υγείας Πύλης – όπου διευθυντής είναι ο πρώην αναπληρωτής διοικητής της ΥΠΕ, Μιχάλης Βενιζέλος – και όπου μαθαίνουμε ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα από την επόμενη εβδομάδα!

Υπάρχει παράλληλα σε ορισμένες περιπτώσεις απροθυμία εκ μέρους των τοπικών πρατηριούχων να εφοδιάσουν τα Κέντρα Υγείας, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν καθυστέρησε πολύ η πληρωμή τους, γεγονός που οδήγησε την ηγεσία της ΥΠΕ να δεσμευθεί ότι αυτή τη φορά το αργότερο εντός διμήνου θα τους έχει εξοφλήσει.

Πάντως, πρόβλημα θέρμανσης δεν αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και τα ΠΕΔΥ στον τομέα ευθύνης της 5ης ΥΠΕ.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass