ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

800 αιτήσεις για 132 θέσεις στα Νοσοκομεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 14:30

Περισσότερες από 800 αιτήσεις υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της προκήρυξης για την πρόσληψη προσωπικού στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας και την κάλυψη αναγκών στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη αφορούσε στην πρόσληψη 132 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων έληξε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ο οριστικός αριθμός των ενδιαφερομένων, που πάντως θα ξεπερνάει τους 800, θα οριστικοποιηθεί όταν φτάσουν στη διοίκηση των νοσοκομείων και αυτές που στάλθηκαν μέσω ταχυδρομείου και θα έχουν σφραγίδα με τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 64 θέσεις ΥΕ καθαριστριών, 10 θέσεις ΥΕ φυλάκων – νυχτοφυλάκων και 8 θέσεις ΥΕ τραπεζοκόμων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς και 35 θέσεις ΥΕ καθαριστριών, 7 θέσεις ΥΕ φυλάκων – νυχτοφυλάκων και 8 θέσεις ΥΕ τραπεζοκόμων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που θα υπογραφούν θα αφορούν σε εξάωρη ημερήσια απασχόληση, πλην αυτών που θα εργαστούν στη φύλαξη των νοσοκομείων, η ημερήσια απασχόληση των οποίων θα είναι 8ωρη.

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος στην «Ε», οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου οι ατομικές συμβάσεις να υπογραφούν εντός του Φεβρουαρίου.

Θα προηγηθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων με βάση τη μοριοδότηση έτσι όπως ορίζεται στην προκήρυξη, η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων κατάταξης, κάποιες μέρες για τις προβλεπόμενες ενστάσεις και η ανάρτηση των οριστικών πινάκων που θα αποσταλούν προς έγκριση στο ΑΣΕΠ.

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Αναφερόμενος στην πορεία των κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων που ανέκυψαν στην περιοχή από την εορταστική ακόμα περίοδο και συνεχίζονται, έστω και με… αντιμετωπίσιμους ρυθμούς, ο κ. Νάνος τόνισε ότι κρίθηκε απαραίτητη η λειτουργία και των 12 κρεβατιών του Τμήματος Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, κάτι που θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το απαιτούμενο προσωπικό καλύφθηκε μέσω υπαλλήλων άλλων κλινικών, ενώ ανάλογη διασπορά ασθενών σε άλλες κλινικές έγινε και θα συνεχίσει να γίνεται όσο κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Απαντώντας εν τω μεταξύ στην ανησυχία που συχνά εκφράζεται σχετικά με τη λειτουργία των χειρουργείων, τόσο στο Πανεπιστημιακό όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ο Παναγιώτης Νάνος επανέλαβε ότι επίκειται η αγορά και εγκατάσταση ή αντικατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τον χειρουργικό και αναισθησιολογικό τομέα και των δύο νοσοκομείων, μέσω του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 1,6 εκατομμύρια ευρώ (από τα 2,8 εκ. ευρώ που προβλέπονται συνολικά) για το ΠΓΝΛ και 515.000 ευρώ για το ΓΝΛ.

«Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του φιλόδοξου στόχου μας για την αύξηση του χειρουργικού χρόνου», τονίζει χαρακτηριστικά ο διοικητής των νοσοκομείων.

Στόχος είναι επίσης η πλήρης λειτουργία και των 8 κρεβατιών της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο «Κουτλιμπάνειο» Νοσοκομείο.

Το μεγάλο αγκάθι για όλα τα παραπάνω είναι βέβαια η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, αν και επίκεινται ορισμένες προσλήψεις, καθώς και η αντίστοιχη ανάπτυξη μέσω μετατάξεων από άλλα νοσοκομεία.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass