ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Το Καραβάνι Υγείας περνά από τη Λάρισα την 1η Φεβρουαρίου

Στην πόλη βρέθηκε χθες η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 15:33

«Για την ΠΟΕΔΗΝ δεν προέχει η πολιτική καριέρα του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αλλά οι ζωές των Ελλήνων πολιτών», τόνισε χθες από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη γνωστή αντιπαράθεση της ΠΟΕΔΗΝ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Γιαννάκος, μαζί με τον γραμματέα της ομοσπονδίας, Χρήστο Παπαναστάση και το μέλος της διοίκησης, Γιώργο Λαζαρίδη, βρέθηκαν στη Λάρισα προκειμένου να παραστούν σε σύσκεψη υγειονομικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων της Θεσσαλίας, για την καλύτερη προετοιμασία του Καραβανιού Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

Το Καραβάνι θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί εκείνης της μέρας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, θα διέλθει από υγειονομικούς και προνοιακούς φορείς της πόλης, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το Αλκαζάρ, όπου και προγραμματίζονται διάφορα χάπενιγκ και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία, έχοντας διανύσει περίπου 7 χιλιόμετρα.

«Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το μεσημέρι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για όσα έχει κατά καιρούς αναφέρει ο υπουργός για τον ίδιο και τη διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ, τόνισε ότι «η ΠΟΕΔΗΝ βρίσκεται στο στόχαστρο γιατί για μάς δεν προέχει η πολιτική καριέρα του πρωθυπουργού ή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αλλά οι ζωές των Ελλήνων πολιτών και αυτές είναι που προσπαθούμε να σώσουμε, βελτιώνοντας τις συνθήκες νοσηλείας τους αλλά και της εργασίας των συναδέλφων μας στα δημόσια νοσοκομεία».

«Μέρα με την ημέρα η δημόσια περίθαλψη υποβαθμίζεται», συνέχισε ο κ. Γιαννάκος, συγκρίνοντας τη χώρα μας με την Μεγάλη Βρετανία όπου το τελευταίο διάστημα συζητείται η κατάρρευση του συστήματος, παρά το γεγονός ότι οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία εκεί ανέρχονται στο 7,7 % του ΑΕΠ. «Φανταστείτε πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, όπου οι αντίστοιχες δαπάνες είναι μόλις στο 5 % του ΑΕΠ», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα, επισημαίνοντας ότι «τα νοσοκομεία έχουν διαλυθεί, οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις έχουν αυξηθεί, 150 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, την ώρα που 75 ασθενείς με εποχική γρίπη βρίσκονται στη λίστα αναμονής. Αυτές οι λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ, όταν ανανεώνονται, δεν περιλαμβάνουν ασθενείς που υπήρχαν πριν, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν πεθάνει πριν βρουν κρεβάτι σε νοσοκομείο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάλεσε και τους αγρότες της περιοχής να πάρουν μέρος στο επικείμενο Καραβάνι Υγείας, όπως και όλους τους πολίτες.

«ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ»

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης, δήλωσε ότι «η ΠΟΕΔΗΝ, με το Καραβάνι Υγείας, θέλει να αναδείξει τα προβλήματα και να πιέσει για την επίλυσή τους. Δυστυχώς, η κυβέρνηση εξαγγέλλει προσλήψεις μόνο από τα τηλεοπτικά παράθυρα, χωρίς αυτές να γίνονται πράξεις».

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις υλικών, δεκάδες κρεβάτια στις ΜΕΘ παραμένουν κλειστά, ενώ αναβάλλονται και χειρουργεία λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Κώστας Λαρίσης, τόνισε ότι «στόχος του Καραβανιού Υγείας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν στον χώρο της υγείας. Είναι επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσουμε μια υγεία αντιπροσωπευτική και όχι με υποβαθμισμένες παροχές».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στα νοσοκομεία της περιοχής, σε όλες τις υπηρεσίες, καθώς το προσωπικό είναι κατά περίπου 40 % λιγότερο από τις αναγκαίες θέσεις.

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων νοσηλευτών Τρικάλων και Καρδίτσας, του συλλόγου εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, των συλλόγων εργαζομένων στα νοσοκομεία Τρικάλων και Βόλου, του τμήματος τροχαίας Λάρισας, του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, του συλλόγου εκπαιδευτικών Π. Ε. Λάρισας, του σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας νομού Λάρισας, της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου, του ΠΕΔΥ Λάρισας, του σωματείου ΕΚΑΒ της Θεσσαλίας, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass