Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ 4 ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΕΞΕΔΙΔΕ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

«Πάρτε τους τις άδειες»…

* Στα χέρια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας το τι μέλει γενέσθαι. * Γ. Ζήγρας (διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας): «Μόνο τη νομιμότητα δεν εκφράζει ο κ. Γιαννακόπουλος. Απύθμενο θράσος να δηλώνει ότι ελέγχεται ο ελεγκτής του»

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2017 22:00
Πανομοιότυπες οι διαπιστώσεις και οι εισηγήσεις της Επιτροπής Ελέγχου για 4 κλινικές της Λάρισας Πανομοιότυπες οι διαπιστώσεις και οι εισηγήσεις της Επιτροπής Ελέγχου για 4 κλινικές της Λάρισας

Με τέσσερις πανομοιότυπες εκθέσεις προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Επιτροπή Ελέγχου των κλινικών εισηγείται τη μη χορήγηση βεβαίωσης καλής λειτουργίας και την άρση της άδειας λειτουργίας των κλινικών, για –επίσης- πανομοιότυπους λόγους: ότι τα κτίρια στα οποία στεγάζονται δεν έχουν καταστεί ανεξάρτητα και αυτοτελή.

Πρόκειται για τις: Θεραπευτήριο «Ασκληπιείο» Λάρισας ΕΠΕ, Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική «Υγεία», Γενική Κλινική με την επωνυμία «Home Care ΑΕ» και διακριτικό τίτλο «Άγιο Κωνσταντίνο» και Γενική Κλινική «Animus- Κυανούς Σταυρός».

Οι τέσσερις κλινικές ελέγχθηκαν από την επιτροπή του άρθρου 4 το χρονικό διάστημα από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 15 Μαρτίου του 2017.

Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή ήλεγξε:

- Στις 26 Ιανουαρίου, το Θεραπευτήριο «Ασκληπιείο», διαπιστώνοντας ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις του αυτοτελούς και ανεξάρτητου κτιρίου καθώς «στον ισόγειο χώρο του ιδίου κτιρίου λειτουργούν δύο εμπορικά καταστήματα – επιχειρήσεις», ενώ δεν υπάρχει και ξεχωριστή είσοδος για την κατοικία του 5ου ορόφου.

- Στις 13 Μαρτίου, την Κλινική «Υγεία», όπου επίσης διαπίστωσε ότι στον ισόγειο χώρο λειτουργούν δύο καταστήματα και δεν υφίσταται ξεχωριστή είσοδος που να οδηγεί στις κατοικίες του 4ου και 5ου ορόφου.

- Την ίδια μέρα, την Κλινική «Home Care ΑΕ», γιατί επίσης στον ισόγειο χώρο της Κλινικής λειτουργούν δύο καταστήματα.

- Στις 15 Μαρτίου, την Κλινική «Animus- Κυανούς Σταυρός», διότι στον ισόγειο χώρο λειτουργούν δύο καταστήματα- επιχειρήσεις, στον 4ο όροφο λειτουργεί πολυιατρείο, ενώ στον 3ο όροφο κατοικίες, χωρίς ξεχωριστή είσοδο.

Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι και για τις 4 κλινικές στο παρελθόν έχουν εκδοθεί σειρά βεβαιώσεων καλής λειτουργίας από την ίδια Επιτροπή με τα ίδια ακριβώς μέλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις τρεις κλινικές «Υγεία», «Home Care» και «Animus» ζητείται η ανάκληση της βεβαίωσης καλής λειτουργίας και της άδειας λειτουργίας (ενώ για την περίπτωση του «Ασκληπιείου» η μη χορήγησή τους, καθώς ο έλεγχός της από την Επιτροπή ήταν τακτικός, ενώ των άλλων έκτακτος…), με την επίκληση νόμων και εγκυκλίων που ισχύουν από το 1991 και 1992!

Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι το θέμα απασχολεί ήδη τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό και εντός των ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις.

Γ. ΖΗΓΡΑΣ: ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ…

Στο μεταξύ στο θέμα παρεμβαίνει ο διευθυντής της Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Ζήγρας, απαντώντας ουσιαστικά στην προ ολίγων ημερών δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και μέλους της Επιτροπής Ελέγχου, κ. Κων. Γιαννακόπουλου.

Ο κ. Ζήγρας χαρακτηρίζει «αναξιόπιστο και ανακόλουθο που δεν εκφράζει τη νομιμότητα» τον Κων. Γιαννακόπουλο. Σημειώνει ότι «ψευδώς υπερασπίζεται ότι η τέως Κλινική «Απολλώνειο – Θεοτόκος» έχει λάβει άδεια επαναλειτουργίας από τη Διεύθυνση Υγείας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκθέσει και να προκαταλάβει τον περιφερειάρχη» και μιλά για περίσσιο θράσος εκ μέρους του όταν ισχυρίζεται ότι «οι ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών του Υπ. Υγείας, τα πορίσματα των οποίων έχουν βάσει νόμου τη σημασία και τη βαρύτητα εισαγγελικής παραγγελίας, ελέγχονται από τον ελεγχόμενο…».

Η τοποθέτηση - απάντηση Γ. Ζήγρα στον Κ. Γιαννακόπουλο έχει ως εξής:

-«Απαντώντας στη συκοφαντία σας περί κακής συμβουλής μου στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σας ενημερώνουμε ότι σκοπός της Υπηρεσίας μας είναι η εξυπηρέτηση του Νόμου και όχι η παροχή συμβουλών.

Εσείς όμως που έχετε το δικαίωμα της συμβουλευτικής υπηρεσίας σε θέματα Υγείας, εύχομαι να μην εισακουστείτε διότι θεωρώ, ότι είστε το λιγότερο αναξιόπιστος και ανακόλουθος.

Εάν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας θεωρούσε ότι οι εισηγήσεις της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας δεν είχαν ως απώτερο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και νομιμότητα στον χώρο της ιδιωτικής υγείας θα με είχε αντικαταστήσει προ πολλού. Μήπως τελικά κύριε Γιαννακόπουλε ο υπέρτατος στόχος σας είναι η αντικατάστασή μου με ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις σας; Διότι εμείς από την πρώτη στιγμή εκφράζουμε τον Νόμο σε αντίθεση με σας, καθώς προκύπτει τόσο από τα συμπεράσματα του σώματος των Επιθεωρητών Υγείας τον Σεπτέμβριο 2016 όσο κι από τους μεταγενέστερους ελέγχους των ιδιωτικών κλινικών, ότι όλα τα πορίσματα και οι αναφορές σας αφενός για την περίπτωση της Κλινικής «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ -ΘΕΟΤΟΚΟΣ» είναι ψευδή, αφετέρου για όλες τις υπόλοιπες Κλινικές υπάρχει πλήρης ανακολουθία για όλες τις παλαιότερες εισηγήσεις σας σε σχέση με τις πρόσφατες. Τελικά κύριε Γιαννακόπουλε μόνο τη νομιμότητα δεν εκφράζετε. Μας προκαλεί εντύπωση όμως το πάθος με το οποίο υπερασπίζεστε ψευδώς ότι η τέως Κλινική «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ - ΘΕΟΤΟΚΟΣ» έχει πάρει άδεια επαναλειτουργίας από την υπηρεσία μας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκθέσετε τον περιφερειάρχη και να προκαταλάβετε τις διαθέσεις του. Και επειδή επικαλείστε για το ίδιο θέμα την απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας για ανάκληση της απόφασης ανάκλησης της άδειας και της βεβαίωσης καλής λειτουργίας της Κλινικής «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ -ΘΕΟΤΟΚΟΣ» της αιρετής Περιφέρειας για τυπικούς λόγους, επιμελώς συγκαλύπτετε ότι ο τυπικός λόγος αφορά κυρίαρχα εσάς και την Επιτροπή του άρθρου 4 που από τις 20/12/2016 μέχρι και σήμερα δεν έχετε προβεί σε νεότερη αυτοψία της τέως Κλινικής για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε και για τους οποίους νομικά είστε υπόλογος.

Βέβαια το θράσος σας το οποίο είναι αντικείμενο διατριβής σάς αναγκάζει να δηλώσετε ότι οι ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) ελέγχονται από σας τον ελεγχόμενο. Και σε περίπτωση κύριε Γιαννακόπουλε που δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό μπορώ να σας το μεταφράσω σε απλά Ελληνικά: Τη στιγμή που θα κληθούμε και οι δύο να καταθέσουμε στον Εισαγγελέα εσείς μπορείτε να δηλώσετε ότι δεν τον αναγνωρίζετε και ζητείτε τον έλεγχό του;

Σας διαφεύγει κύριε πρόεδρε του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ότι τα πορίσματα του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. έχουν βάσει νόμου τη σημασία και τη βαρύτητα της Εισαγγελικής παραγγελίας.

Κύριε Γιαννακόπουλε επειδή τα γνωμικά του λαού μας είναι αθάνατα, απερίφραστα θα έλεγα για σας την παροιμία "ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται ", αλλά για την περίπτωσή μου, επειδή προκαλέσατε τη νομιμότητα και το ήθος μου, σας αφιερώνω το γνωμικό "λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του».

Ο Διευθυντής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας

Περιφέρειας Θεσσαλίας

Γεώργιος Ζήγρας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass