ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ 9 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Εφαρμοσμένο φροντιστήριο για την αντιμετώπιση γλοιωμάτων εγκεφάλου

Δημοσίευση: 07 Απρ 2017 10:48

Τριήμερο εφαρμοσμένο φροντιστήριο με αντικείμενο την απαρτιωμένη προσέγγιση και θεραπεία ασθενών με γλοίωμα εγκεφάλου, ξεκίνησε από χθες στην Ιατρική σχολή της Λάρισας.

Το φροντιστήριο διοργανώνουν τα τμήματα Νευροχειρουργικής, Ακτινολογίας, Αναισθησιολογίας, Ιατρικής Φυσικής, Ακτινοθεραπείας, Πυρηνικής Ιατρικής, Ιατρικής Γενετικής, Παθολογικής Ανατομίας και Φυσιατρικής.

Το γλοίωμα αποτελεί τον συχνότερο κακοήθη όγκο του εγκεφάλου, αλλά και μία πραγματική πρόκληση για όλους τους γιατρούς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των ασθενών που πάσχουν από γλοίωμα. Η ακριβής και έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών αυτών αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα για την έκβασή τους.

Νεότερες απεικονιστικές τεχνικές μπορούν με ακρίβεια να οριοθετήσουν τον όγκο, να συμβάλουν στην προεγχειρητική ιστολογική ταυτοποίησή του και να απεικονίσουν τη σχέση του με παρακείμενες λειτουργικές περιοχές του εγκεφάλου. Επίσης διεγχειρητικές αλλά και εξωχειρουργικές ηλεκτροφυσιολογικές μέθοδοι μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη μέγιστη δυνατή εξαίρεση των γλοιωμάτων με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Στο πλαίσιο του τριήμερου αυτού εφαρμοσμένου φροντιστηρίου, μία πλειάδα κλινικών γιατρών και νευροεπιστημόνων από διαφορετικές ηπείρους παρουσιάζουν με τρόπο διαδραστικό τις τεχνικές τους αλλά και τη στρατηγική τους στην αντιμετώπιση ασθενών με γλοίωμα.

Παράλληλα, επιστήμονες με αντικείμενο τη νευροογκολογία παρουσιάζουν τη δουλειά τους και έρχονται σε επαφή με ομόλογούς τους από τουλάχιστον δέκα διαφορετικές χώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass