ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Λάρισα το επίκεντρο του αυτισμού

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2017 17:26

Eνα ξεχωριστό συνέδριο διοργανώνεται από σήμερα Παρασκευή 13 έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και το ξενοδοχείο «Διβάνη». Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο Αυτισμού, τον Δήμο Λαρισαίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Υγείας.


Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό νομού Λάρισας Έρη Καλογεροπούλου σημείωσε πως «είναι το 3ο συνέδριο που διοργανώνουμε στη Λάρισα με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, ενώ το σημαντικό είναι ότι θα μιλήσουν και άτομα με αυτισμό».
Απόψε το βράδυ στις 8:30 μπάντα από την Αγγλία θα πραγματοποιήσει συναυλία με τη συμμετοχή σε αυτή ατόμων στο φάσμα του αυτισμού. «Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν για το θέμα του αυτισμού και συνέδρια όπως αυτό βοηθούν να αναδειχθούν τα ζητήματα αυτά», υπογράμμισε η κ. Καλογεροπούλου.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε ότι «πρόκειται για ένα συνέδριο διαδραστικό στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι, με προστιθέμενη αξία στην κοινωνία για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε έμπρακτα το συνέδριο αυτό, όπως στηρίζουμε και τους ανθρώπους του τοπικού Συλλόγου, που χρόνια παλεύει και διεκδικεί. Και μαζί πετύχαμε να χτιστεί το κέντρο ημέρας “Χαρά 2”, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων αυτών και να διευκολύνουμε τη διαχείριση του ζητήματος του αυτισμού. Σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και μέσα από το συνέδριο, κάνουμε τη Λάρισα και τη Θεσσαλία το επίκεντρο του αυτισμού για τις μέρες αυτές».
Για συνεργασίες και δράσεις που χρειάζεται η εποχή, μίλησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης «σε μια περίοδο κρίσης αυτό που χρειάζεται είναι συνεργασίες, επιστημονικός λόγος και πάνω απ’ όλα δράσεις. Αυτός είναι και ο στόχος τέτοιου είδους συνεργασιών. Το συνέδριο αυτό έχει την προσωπική συμβολή της κ. Καλογεροπούλου και του Συλλόγου. Είναι σημαντικό να ακούμε αυτούς τους ανθρώπους, τα ζητήματα που τους απασχολούν και να συζητάμε μαζί τους. Με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δομές που δίνουν λύσεις σε ζητήματα που έμοιαζαν αυτονόητα αλλά όχι δεδομένα».
Η πρώιμη ανίχνευση του αυτισμού, η φαρμακολογία στις διαταραχές, η σχολική ένταξη, η ένταξη στην κοινότητα, ο αυτισμός και οι τεχνολογίες είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο. Όπως υποστήριξε η επιστημονική συνεργάτης του Συλλόγου – ψυχολόγος Φωτεινή Μιδούχα «οι ψυχικές διαταραχές είναι ένα θέμα ιδιαίτερα δύσκολο με ανησυχητικές στατιστικές. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι επιστήμονες θα παρουσιάσουν μια πλούσια θεματολογία ενώ η μουσική μπάντα θα μας δώσει μια ξεχωριστή νότα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass