ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Για τα φάρμακά τους στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο 1.600 Λαρισαίοι

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2018 16:25

Οι περισσότεροι είναι χρόνιοι πάσχοντες που περνούν την πόρτα του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Λάρισας για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, μιας και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τη συμμετοχή.

Τα έξι χρόνια λειτουργίας του το Κοινωνικό Ιατρείο έγγραψε 1.600 άτομα και κάθε εβδομάδα δέχεται 30 – 40 πολίτες, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του κάθε Πέμπτη μετά από ραντεβού.

«Υγεία: κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους που βρισκόμαστε μετά από οκτώ χρόνια μνημονιακών πολιτικών και επτά χρόνια αγώνων των κοινωνικών ιατρείων», ήταν το θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Ο Θεόδωρος Σκούκος, γιατρός, μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ, μέλος ΚΙΑ Θεσσαλονίκης, ανέπτυξε το θέμα «Οι εξελίξεις στην "Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας": ριζοσπαστική τομή, επικοινωνιακή φούσκα ή απλή "αριστερή" μνημονιακή διαχείριση ενός χρόνιου κοινωνικού αιτήματος», ενώ ο Λάμπρος Καραγεώργος, γιατρός, πρόεδρος ΕΙΝΚΥΛ, μέλος ΚΙΦ Λάρισας μίλησε για «τη διάλυση του δημόσιου υγειονομικού συστήματος: Παράπλευρη απώλεια ή κεντρικός στόχος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών; Πώς το αντιμετωπίζουμε;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass