ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΟΑΣΙΣ»

Εξάρτηση: «Η λύση είναι η πλήρης αποχή»

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2018 22:20

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που έχουν εξαρτήσεις, είτε σε ναρκωτικές ουσίες είτε σε αλκοόλ είτε σε τζόγο ή και διαδίκτυο, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν εξαρτητική προσωπικότητα, ακόμη και στις συναισθηματικές ή κοινωνικές τους σχέσεις», υποστήριξε η ψυχίατρος και σύμβουλος απεξάρτησης κ. Αναστασία Βουλγαράκη, σε ομιλία της για τους εθισμούς, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, από το Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων «ΟΑΣΙΣ».

Η εκδήλωση είχε στόχο να ενημερώσει το κοινό για τα αίτια των εξαρτήσεων αλλά και για την απεξάρτηση, η οποία για να επιτευχθεί όπως τόνισε η κ. Βουλγαράκη «θα πρέπει πρώτα από όλα το εξαρτημένο άτομο να αποδεχθεί ότι έχει πρόβλημα». Ανάφερε δε, ότι «το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που ξεκινούν την απεξάρτηση, έχει πάρει αυτή την απόφαση μετά από πιέσεις του οικογενειακού του ή του κοινωνικού του περιβάλλοντος».

«Υπάρχει λύση…», υποστήριξε και ο δεύτερος ομιλητής της εκδήλωσης κ.

Δαμιανός Δουίτσης, μέλος της «ΟΑΣΙΣ», αναφέροντας συγκεκριμένα: «Είναι η πλήρης αποχή από την εξάρτηση κάθε είδους, είτε ναρκωτικά είτε αλκοόλ είτε τζόγος...», ενώ ως δεύτερο και απαραίτητο βήμα της αποχής υποστήριξε πως «είναι η εκπαίδευση του ατόμου να μάθει να ζει αλλιώς».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass