ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Η σύγχρονη προσέγγιση των παθήσεων του παιδικού ισχίου

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2018 16:30

Η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας φιλοξενεί τον καθηγητή Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Tim Theologis. O κ. Theologis θα βρίσκεται στη Λάρισα τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου για να συμμετάσχει στην επιστημονική εσπερίδα με τίτλο «Σύγχρονη προσέγγιση των παθήσεων του παιδικού ισχίου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη της Λάρισας, 26 Φεβρουαρίου και ώρα 4.30 μ.μ. – 8 μ.μ.

Οι διαλέξεις της επιστημονικής εσπερίδας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γιατρούς της Ορθοπαιδικής, Γενικής Ιατρικής, Φυσικοθεραπευτές, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των παιδιών.

O Tim Theologis ειδικεύεται στη φροντίδα των παιδιών με ορθοπαιδικές παθήσεις, κυρίως αναπτυξιακή δυσπλασία του ισχίου και των μυοσκελετικών όγκων, καθώς και νευρομυϊκές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της εγκεφαλικής παράλυσης. Ασχολείται με τη διδασκαλία των φοιτητών ιατρικής, την επίβλεψη των μεταπτυχιακών τίτλων και την εκπαίδευση των ειδικευόμενων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βρετανικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Παιδιών από το 2009 και πρόεδρος-εκλεγμένος. Επίσης, προεδρεύει στην ιατρική επιτροπή του φιλανθρωπικού οργανισμού STEPS.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά με αγγλικές διαφάνειες και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά ο καθηγητής Tim Theologis θα αναφερθεί στην «Εμβιομηχανική και συμπτωματολογία στην παιδική πλατυποδία», η καθηγήτρια Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζωή Νταϊλιάνα στις «Συγγενείς ανωμαλίες του αντίχειρα», ο Πανεπιστημιακός υπότροφος, Ορθοπαιδική κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκος Ρηγόπουλος στη «Συμβολή του Ορθοπαιδικού στην αντιμετώπιση συγγενών παθήσεων του συνδετικού ιστού» και ο επιμελητής Β, Ορθοπαιδικής κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Στρατής Αθανασέλης θα αναφερθεί στα «Υπερκονδύλια κατάγματα βραχιονίου στα παιδιά». Θα ακολουθήσει συζήτηση και διάλειμμα για να αναφερθεί στη συνέχεια στη «Χειρουργική αντιμετώπιση της συγγενούς δυσπλασίας του ισχίου», ο καθηγητής Tim Theologis, για τη «Χειρουργική αντιμετώπιση του σπαστικού Άνω Άκρου» θα μιλήσει ο καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Μαλίζος, ενώ η εσπερίδα θα κλείσει με ομιλία του φιλοξενούμενου καθηγητή, ο οποίος θα αναφερθεί στον «Ρόλο της ορθοπαιδικής χειρουργικής στην εγκεφαλική παράλυση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass