ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ, ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Φ.Σ.Λ.

Μόνο για τον πανικό δεν υπάρχει φάρμακο...

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 8:09

 

«Δεν θα μείνει κανείς ασφαλισμένος χωρίς φάρμακα», δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Γιάννης Μακρυγιάννης και προσθέτει: «δεν πρέπει να φοβηθεί ο κόσμος, δεν πρέπει να πανικοβάλλεται». Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αρκετοί από τους χρόνιους πάσχοντες έσπευσαν στους ιατρούς τους προκειμένου να τους συνταγογραφήσουν περισσότερες από τις συνηθισμένες ποσότητες φαρμάκων. «Οι ασφαλισμένοι έχουν πανικοβληθεί. Οι ασθενείς πιέζουν τους γιατρούς να τους γράψουν φάρμακα όχι για ένα μήνα, αλλά λόγω φόβου για δύο με τρεις μήνες με αποτέλεσμα αυτό να πάει αλυσιδωτά και στη συνέχεια να ασκούν πιέσεις στον φαρμακοποιό προκειμένου να εκτελεστούν οι συνταγές», αναφέρει ο κ. Μακρυγιάννης και ξεκαθαρίζει «δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος, δεν πρέπει να πανικοβάλλεται. Δε θα μείνει κανείς χωρίς φάρμακα. Δεν θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε μόνο τις υπέρογκες ζητήσεις».

Από χθες το πρωί παρατηρήθηκε κάποιες φαρμακαποθήκες να ζητούν μετρητά για να παραδώσουν παραγγελίες. Εταιρίες που έδιναν τριάντα με σαράντα μέρες πίστωση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ζητούν μετρητά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου «ορισμένες φαρμακαποθήκες απαιτούν μετρητά για τις παραγγελίες από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι εργάζονται στον πάγκο εξυπηρετώντας ασφαλισμένους και ασθενείς». Ζητούν από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να προφυλάξει τη φαρμακευτική αγορά «γιατί το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Να συνεχιστεί και να διασφαλιστεί η συνήθης ροή φαρμάκων προς τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία ζήτησε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής από τους θεσμικούς εκπροσώπους του χώρου του φαρμάκου.

Ο υπουργός Υγείας, κατέστησε σαφές ότι «πρωταρχικός στόχος είναι όλοι οι πολίτες, σε κάθε σημείο της χώρας, να έχουν επαρκή πρόσβαση στο φάρμακο και κατ’ επέκταση στο αγαθό της υγείας». Παράλληλα ζήτησε από τη φαρμακοβιομηχανία να τηρηθεί η νόμιμη υποχρέωση διατήρησης αποθεμάτων τουλάχιστον 90 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχανιών, των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι θα συνεχιστεί ο πλήρης και απρόσκοπτος εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκου.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass