ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ

Πλαφόν και στα φάρμακα!

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2015 23:07

 

Πλαφόν για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο της αισχροκέρδειας επέβαλαν φαρμακαποθήκες σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς. Φάρμακα έως 500 ευρώ την ημέρα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται όλα τα φαρμακεία, «θέλουμε να αποφύγουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας, να προσεγγίσουμε το πρόβλημα ανθρωπιστικά» δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Γιάννης Μακρυγιάννης και συμπλήρωσε «στόχος μας είναι να μην εξαντληθούν τα αποθέματα, και να μην μείνει άνθρωπος χωρίς φάρμακα».

Την ίδια ώρα η ανησυχία στον τομέα του φαρμάκου παραμένει έντονη. Μέχρι στιγμής όλοι διαβεβαιώνουν πως δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας φαρμάκων, ωστόσο εφαρμόζονται ατύπως «περιοριστικά μέτρα» στην κίνηση ποσοτήτων γνωρίζοντας πως είναι η πιο ασφαλής λύση στην παρούσα φάση για την αγορά και για τους πολίτες.

Πρόβλημα δημιουργείται και με την έλλειψη ρευστότητας μετά και το κλείσιμο των τραπεζών. Το παράδειγμα εταιρίας που δεν παρέδωσε τα φάρμακα αναφέρει ο Γιάννης Μακρυγιάννης «εταιρία πήρε πίσω τα φάρμακα γιατί δεν δεχόταν να πληρωθεί με επιταγή πέντε ημερών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια στην αγορά οι φαρμακοποιοί, έχουν βρει τρόπο έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς με χρόνιες νόσους. «Οι ασθενείς δείχνουν κατανόηση και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις», υπογραμμίζει ο κ. Μακρυγιάννης.

Πάντως να σημειωθεί ότι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο από την ερχόμενη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους καθώς οι εταιρίες πιέζουν για ρευστό.

ΕΟΦ

Ομαλά διεξάγεται ο εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς σε φάρμακα σύμφωνα με τον ΕΟΦ μετά και τη συνεργασία που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο με τους συλλογικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε σαφές από όλους τους φορείς ότι ο εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς διεξάγεται ομαλά. «Πιστεύουμε ότι η διασφάλιση της επάρκειας των φαρμάκων στη χώρα μας θα συνεχιστεί, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι φορείς της φαρμακευτικής κοινότητας θα λειτουργήσουν με τη σύνεση και την αυτοσυγκράτηση που απαιτούν οι περιστάσεις» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass