Η ιατρική πήρε... σερβίς στο τένις

Δημοσίευση: 25 Απρ 2023 15:04

Επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «TENNIS MEDICINE», διοργανώθηκε από την

Ορθοπαιδική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη της Λάρισας και κατά τη διάρκειά της, υπήρξαν διαλέξεις τις οποίες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον γιατροί της Ορθοπαιδικής, της Γενικής Ιατρικής, φυσικοθεραπευτές, προπονητές τένις, αλλά και πολλοί επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των αθλούμενων. Φυσικά στην αίθουσα βρέθηκαν και άνθρωποι που απλά αγαπούν το τένις και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις από: τον dr. Philip Bell, εξειδικευμένο αθλητίατρο και επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του τουρνουά Wimbledon (2000-2021), τον κ. Απόστολο Μιχαλάκα, φυσικοθεραπευτή της Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης, τον κ. Κωνσταντίνο Μουταφτσή, φυσικοθεραπευτή, και τον κ. Δημήτριο Μίζιο, ομοσπονδιακό προπονητή τένις. Ο dr Philip Bell ανέπτυξε το θέμα: «Ιατρική κάλυψη ενός τουρνουά Grand Slam σε χόρτο. Προσωπική εμπειρία, περιστατικά και συμβουλές από το Wimbledon». Οι κ. Απόστολος Μιχαλάκας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής μίλησαν για το θέμα: «Δουλεύοντας με τον επαγγελματία αθλητή: Προετοιμασία πριν τον αγώνα, αποκατάσταση, προσποιητά ιατρικά Timeouts».
Στη συνέχεια, για το άθλημα της αντισφαίρισης μίλησε ο κ. Δημήτρης Μίζιος, ενώ για τις κακώσεις πηχεοκαρπικής σε αθλητές του τένις αναφέρθηκε η κ. Ζωή Νταϊλιάνα. Για την ανατομία των βασικών χτυπημάτων στο τένις: Forehand, Backhand & Serves μίλησε ο κ. Βασίλειος Μητρούσιας, ενώ ο κ. Θεόφιλος Καραχάλιος ανέπτυξε το θέμα: «Επώδυνο ισχίο σε αθλητές του τένις». Για τις κακώσεις ποδοκνημικής και ποδιού σε αθλητές του τένις μίλησε ο κ. Γεώργιος Μπακαγιάννης ενώ το θέμα: «Ο αγκώνας του αθλητή του τένις: Ποιες παθήσεις μπορεί να εμφανίσει» ήταν αυτό που ανέπτυξε ο κ. Σωκράτης Βαρυτιμίδης. Τέλος για τους τραυματισμούς του ώμου μίλησε ο κ. Μιχαήλ Χαντές.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass