Ενίσχυση των νοσοκομείων της Λάρισας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2023 13:34

Πρόταση ψηφίσματος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για την άμεση ενίσχυση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας τόσο όσον αφορά στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και στο έμψυχο δυναμικό και μέριμνα για τους μισθούς των γιατρών, καταθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση (υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης: Αναστάσιος Τσιαπλές, Ζήσης Γκαραλιάκος, Βασιλική Μπακάση και Αποστόλης Νάνος).

Η πρόταση αναφέρει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, αξιώνει από το Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ:
* Το άμεσο άνοιγμα 6 επιπλέον χειρουργικών αιθουσών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με άμεση πρόσληψη 15 νοσηλευτών και 1 επιπλέον αίθουσας χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με την πρόσληψη 9 νοσηλευτών και 3 αναισθησιολόγων. Η διοχέτευση των χειρουργικών περιστατικών στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους της περιοχής, υπονομεύει σκοπίμως τη λειτουργία των νοσοκομείων, την υγεία του λαού, την εκπαίδευση των νέων ιατρών και φοιτητών, για να κερδίζουν οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας.
* Τη δημιουργία εξειδικευμένων Μονάδων Εγκεφαλικών και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και τις υποδομές. Για τον σκοπό αυτόν είναι αναγκαίο να ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα για την υλοποίηση των αυτονόητων (σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή-λειτουργεία σύγχρονου αγγειογράφου και εξειδικευμένο προσωπικό-ιατρικό/νοσηλευτικό/παραϊατρικό). Η ίδρυση Μονάδων Εγκεφαλικών, έχοντας επί του παρόντος μόλις και μετά βίας 2 ιατρούς εξειδικευμένους στις θρομβεκτομές, αποτελεί ένα δείγμα της προχειρότητας με την οποία έγινε.
* Στην αυτοδίκαιη εφαρμογή του θεσμού των ρεπό των εφημερευόντων ιατρών, χωρίς υπεκφυγές.
* Τον διπλασιασμό των μισθών, τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και τον διπλασιασμό των προσλήψεων.
* Τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας του Νομού Λάρισας, καλύπτοντας τις 100 και πλέον κενές θέσεις των ιατρών. Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των γενικών ιατρών κάθε φορά που προκύπτει υγειονομική ανάγκη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δομή του Κουτσόχερου, η οποία είναι τελείως παραμελημένη.
* Την άμεσα κτιριακή αναβάθμιση και ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής των Κέντρων Υγείας του Νομού Λάρισας.
Επίσης, να σταματήσει άμεσα το απαράδεκτο μέτρο της χρήσης των ιατρών των Κέντρων Υγείας ως πλήρωμα των ασθενοφόρων στις διακομιδές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass