Νέα φάρμακα για τη μυασθένεια

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2023 12:07

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη μυασθένεια και τα νέα δεδομένα στην αντιμετώπισή της, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ιατρών, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Οι ενδιαφερόμενοι ασθενείς και συνοδοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εισηγήσεις και τον διάλογο που ακολούθησε, καθώς παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στην ιατρική έρευνα, αλλά και νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ασθένειας.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή νευρολογίας και διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής ΠΓΝΛ, Ευθύμιο Δαρδιώτη, και ο Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων.
Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος είναι ότι παρευρέθηκαν ασθενείς από όλη τη Θεσσαλία, αλλά και τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.
Σχετικές εισηγήσεις έγιναν, επίσης, από τους εξής: Μαρίνα Ψημμένου, Ευθύμιο Δαρδιώτη, Στυλιανή Ράλλη, Βασιλική Φώλια, Δημήτρη Ζάφτη, Νάνσυ Νενέρογλου και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι Αλεξάνδρα Μακρή και Ευγενία Μαυριάνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass